POE 3.22 Trial of the ancestors

1001 回覆
22 Like 4 Dislike
我而家四個光環 串左地雷網之後掉完一次之後 如果冇打到怪就會停咗喺度
每個未引爆地雷都需要保留魔力(好似光環咁),唔只消耗魔力
結論解決方法係減少魔力保留
其實只係為聽佢隻貓叫
即係只可以開少啲光環?
但係我見佢可以一直掉嘅?1:34
https://youtu.be/ayTLMXnV8aM?si=-TwyCKhoC1-4TY-3
之前我都教過兩三個FD入坑
果陣係oncall36小時 要買咩裝升咩點即時回應
forum其實好難教 一問一答可能隔幾個鐘
佢好似係之後幾秒答左 因為佢一粒要25魔 而佢有86魔 所以放到
(好似係)我都冇玩過
佢個新node: 燃燒嘅怪有5%機會以500%HP自爆

Boss room有小怪嘅話就秒殺boss

刷圖好爽,全身黃裝都左爆右爆

SSF玩chieftain勁friendly
炸500%hp好似幾屈
玩緊jugg rf想買2粒forbidden flame+flesh試下
The fulcrum staff: self ignite

Cheftain: not affected by ignite

Cheftain: ignites enemy explodes
Autobomber完成

可惜把staff係ssf 好難得手
真係要心機,我打到個三四級輿圖,已經無乜心機再develop落去,其他賽制,挑戰不在話下
個故事背景幾吸引
人地未保留魔力43%
輿圖其實最好玩
我建議新手有幾步
1. 搵一個bd完全攻略
2. 不要問只要信 因為唔明既問題太多 100%抄足先 唔係有排煩
3. 有d裝有彈性 通常係抗/屬性 例如攻略隻鞋20火抗40冰抗 隻手30冰20電 就死都要搵一樣 但其實目的係3抗滿 所以加埋夠數就得
4. 有d裝又冇彈性 例如100%講到明 一定要某件傳奇裝 某條詞 最常見就詛咒相關
5. 有個fd肯晒心機教你
lm
不要問只要信 100%抄足先
新手最忌擅改老手pob 對機制唔理解就改任何野實出事
就好似上面位巴打 人地用魔力開兩光環,佢就開4 結果出事

poe名言:當你覺得老手個pob有問題,9成9都係你有問題

唔係唔建議改build,但起碼要明白套build點run
個league mechanic 突然間變咗EZ MODE, 搵4隻fieldmaster 做flanker 玩fortnite
仲有新手常犯錯誤係 cwdt + immortal call 升咗LV
打王會唔會唔夠力
邊隻王先?

參考jugg/inq 正火build囉, 正常佢得cheftain都得。

有幾隻Uber endgame boss打唔赢,其它應該都輕鬆。

Map Bosses應該係小菜一碟
我係用phox 個jugg build再自己改小小野
新手常犯錯誤係玩 cwdt 或 coc
我3.17定3.18入返坑,依幾季都未成功打過紅藍王
入返坑第一二季我都係Venom Grye,之後兩季就三體龍卷,今季跟玩咒地雷琴晚先開始玩新季仲係A3
新手想問下混抗其實係打咩先要谷上嚟,三屬抗谷到75之後,發現好似冇咩分別,都係俾怪打勁痛,見到混抗係負數,唔知關唔關事
聖所都幾煩要係咁走位唔可以比人打中
入到紅圖點都要撐下混抗,否則可能會暴斃
物理減免都要有
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞