POE 3.22 Trial of the ancestors

1001 回覆
22 Like 4 Dislike
好忙
勁多logbook sanctum要打
又要打league mechanic
今季第一次玩元素弓 我都有好多問題
啱啱回坑返嚟玩
上次玩好似係3.12
新嗰啲輿圖天賦係乜春
係咪上網直抄就得?
定我都要揀下我鍾意玩啲乜嘢聯盟機制再抄?
利申:玩緊 老頭守護者
Base game好熟 但係自從出咗塑界者同尊師勢力之後開始一頭霧水
見到新嗰啲聯盟機制直頭唔知做緊乜
基本上係睇你想玩咩機制 eg想玩炸墳就點曬炸墳 想打 harvest就點曬harvest 想專做boss killer就點上去啲uber王
唔識點嘅可以揀個啱自己build刷嘅strategy照抄
起碼揀一個啱自己build打嘅聯盟機制 保證賺錢渠道先
其餘睇興趣或其他賺錢攻略
有冇話邊種啱拓荒,我暫時玩元素弓同近戰JJ都玩緊花園同炸墳,都仲未開始賺到幾多錢,好似玩幾日先開始賺到4-5d
league start 梗係要玩flicker
今個league league start 用BOW 好似都唔錯
其他就偷牌都係EA / TRAPPER
其實最緊要係知你個BUILD 點上裝同啱打咩MECHANIC, 肯花錢UPGRADE 就會愈FARM 愈快

今個LEAGUE 個LEAGUE MECHANIC 都好好賺
元素弓清圖夠快可以刷legion加delirium鏡
用polish聖甲蟲打中士 另外擺啲女王fragment加下quantity就得
圖揀啲空曠啲嘅刷 eg. cemetery/dunes
近戰就唔熟唔知打咩快
唔知點解玩落酋長正火
佢個-20抗天賦效果勁細
照計唔係應該好op?
因為要求你企定定

基本上係廢嘅

另一個選擇係用non-unique jewel果個node

Cheftain前期刷好爽,到後期有資源都係jugg 好d

對新手黎講要去到刷legion加delirium係有難度
套build太脆皮 新手又唔一定夠能力賺錢提高傷害
好大機會陷入 死>冇錢>唔夠傷/唔知點提高傷害>死 惡性循環
想問聖甲蟲係咪會消耗,我擺去地圖到,我見佢都冇消耗,定要張圖有特定字先會消耗
我就係用金怪行下企下係度試
可能仲係前期啲抗太低
即係0同-20分別太細啦
上面講果個天賦我都諗過用珠出(天賦點想加重擊7連同抗性果四個天賦 正火只係過度幫下)
不過用未買到另一粒珠
Btw都唔知係咪真係值兩粒珠位去出
你係咪點咗altas有個node係只消耗fragments
因爲你地圖天賦用咗意識流 Stream of Consciousness
咁我明啦,應該係我點咗
當初我仲唔明個點up緊咩,原來係指呢啲
有冇人國際服琴日狂斷線
琴日好似新加坡ser出事定點,我轉咗日本就無事
我想知D裂痕團咁多純淨裂痕石點刷出黎...我想刷呢D入場劵賺下錢
收入場費咪夠錢買石
其實所有機制對新手都有難度 就算精髓點哂天賦對於新手都好難打 最緊要係知點搵第一桶金同要買岩野
買岩野係超重要
問題係老手有賺錢能力,又識得買低價替代品
新手就唯有祈求份攻略夠詳細或者買錯野當交下辛苦賺返黎嘅學費
買錯野先發現自己錯乜
混坑戒 混坑水 早期幫到你
得三坑易死係正常 除左坑性 HP/ES之外
仲有好多防禦機制 例如閃避 護甲 最大坑 法壓 block 轉傷減傷
睇返你個build邊樣有優勢去推
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞