POE 3.22 Trial of the ancestors

1001 回覆
22 Like 4 Dislike
佢加無敵回避情況下 冇movement skill我覺得幾好 但冇果堆水真係冇咁爽 mageblood
玩完D4
轉POE 新季
時間岩岩好
Patch notes 冇乜料到
D3新出時都好垃圾, 一路改左半年先正常,果時都走左8成人。
明顯係收埋哂d 新技落POE2
無誠意
D廢技留左咁耐 都無諗過Buff
全部Streamer 都黑人問號
又唔好下下向下比
其實poe新手係咪好難玩 爬完成埋文冇人問都搞唔掂
有冇ching可以教新手玩
一齊玩就得
教你玩就冇咁既技術
自己研究下啦
打機都要伸手黨餵埋你入口
唔想學就死去玩D4無腦驚
入門門檻係高 你入到嚟係有一大堆嘢要理解 背吓
如果你係想玩poe 嘅 我會建議你入個多人嘅公會/多人嘅poe discord server 同埋其實應該早多一兩個月就要開始玩 因為就開新季冇人得閑教你全部人farm 到天昏地暗

呢個尷尬時間就係要自己做功課上youtube 睇片 冇人捉你手教你打機 推薦就係zizaran 啲build guide 同poe university
學CUSTOMIZE隻人玩賽季
呢度POE撚有無玩埋GRIM DAWN/LAST EPOCH?
有GD…幾時先出新
玩咗起碼5年,季季都抄人地build,玩咗咁耐都唔知點賺錢
真心唔知點解d人勁快farm到 MB
真係cls 成日都暗改
一係就同玩家作對
俾錢買難受
真心癲
但我睇唔透點賺
季季都窮到傻
頭幾日最賺最穩嘅應該係帶團拎void stone
我幾季頭3日已經farm到有mb
襯仲有幾日可以揀build練習
帶團好睇人
帶過1 2季BOSS同五軍 頂唔順好鬼攰 又要夾隊友,追時間
一炒車真係喊出來

btw搵公會入 係搵錢既第一步
share過渡裝備 帶voidstone 交換通貨甲蟲之類
加快個BUILD成形同ATLAS進度
chieftain jewel果點 唔知有冇料
planner試唔到
連登對新手D風氣仲差過巴哈, 勸你唔好度問野, 唔會教到你野的, 更甚既係潤9你
BTW睇篇年屎呢篇野做新手理解, 應該幫到下, 跟住玩一次就知無想像中門檻高
https://poedb.tw/tw/The_Casual_Exile_Guide
唔介意聽國語咪去youtube search 賴阿奇
好多concept都有講曬
不過真係好似聽lecture咁,佢講既野都係跟返佢份ppt
缺點係因為POE 每季都有改到內容
佢幾年前既分享可能已經outdated
D4 beta 玩到25lv已經feel到伏 點知正式版一樣咁悶
最好入一個多人既公會問野 同搵一個老手帶一帶
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞