POE 3.22 Trial of the ancestors

1001 回覆
22 Like 4 Dislike
想免費賺錢既可以組隊入人尾場既啊呼
有機會跌+1投射物
中左分返紅比開場個個人就得
國際服交易頻615做緊呢件事
好多人開場好多人搶住加
台服唔知
唔洗
有裝就得
仲要好平
去巴哈望下先
我賺錢好慢
今次已經好好
想用呢個build 打上去
比你參考下
我上2000分之前唔計雜物大約4-5d/hour
唔算賺好快但機制好玩
你用緊咩build 玩?
一開始勇士護甲人 打到1500層
之後酋長90大抗+100物轉元素
就上2000分了
睇黎係㨂錯build?
如果有一兩divine 係身
轉做元素弓玩

夠你刷map

人地轉build 放出黎d 裝好平
我巴哈搵唔到 有冇keyword
低造價0傷鼻地流
唔洗跟足 睇你職業自己再改
可以用均衡之符補能力
新手玩 witch d skill gem點攪
玩到act 2lv好難明
新手唔好嘗試去理解去youtube巴哈跟人地啲開荒攻略玩左先
新手乜都唔識 跟人地守護者大哥流 玩住先 唔考慮轉錶咁大工程
想玩召喚師 : 去act 1 買 赦免 Absolution 串 附加閃電傷害 - 快速施法 - 召喚物傷害
想玩火系法師 : 去act 1 買 末日烙印 Armageddon Brand 串 點燃擴散輔助 - 燃燒輔助 - 燃燒傷害輔助 | 去act1 買 烈焰之牆 串 效能輔助 - 燃燒傷害輔助
想玩冰系法 : 去act 1買 寒霜滲透 Creeping Frost 串 效能輔助 - 精準破壞 - 極速苦痛輔助 | 去act 2 買 霜暴 串 寒冰刺骨輔助 - 急凍輔助 - 精準破壞 | 去act 3 買 旋渦 串 效能輔助 - 精準破壞 - 極速苦痛輔助
想玩電系法師 : 去act 1買 電孤 串 附加閃電傷害 - 快速施放 - 亢奮輔助 or 去act 3 買 碎雷電閃 串 附加閃電傷害 - 快速施放 - 效能輔助 | 去act3買導雷串 元素集中 - 集中效應 - 閃電穿透

另外act 3 解完主線仲有得買各元素詛咒 分別係 易燃 凍傷 導電
最重要係act 3 買元素抗性光環
上面自己揀一個來玩
用哂成副身家換埋藥水 加寶石品質 買教導輔助 洗星團珠寶 換埋件死靈袍

雖然倉仲有好多野未賣 但一張張圖咁賣好悶 有冇人一次收哂佢有10張異界 7張征服者
新手打到act9 開始死多咗
TFT bulk-map-wtb/wts
岩岩玩冇耐就建議youtube搵個3.21/3.22 witch起手build
跟住100%抄足 佢話買咩技就咩技 點點天賦就點點
裝備好多會都講要咩屬性 就盡量有
唔抄足有彈性既位就係黃裝
例如你見佢用隻鞋 30跑 45血 20火抗 40冰抗 40敏
你係無可能搵到一隻一模一樣(都唔需要)
抗性 屬性點就補齊就得 例如有招技要100敏 就睇下路上既裝有冇得補
抗性盡量頂到75% 死少好多 都係身上既盡量補夠
試下去玩祖靈 光輝build好似完全唔岩打 打咁低階都好痛苦
我都係玩大哥build+蜘蛛刀,自己唔打只係負責光環同埋號召,打得好舒服除咗有時衝動走入怪群出事,基本上好難死
有冇咩女巫/遊俠build係打到祖靈
轉左d 技 偷爆 一分鐘就完場
難死 但好難推
敵方傷害或敵方有利改動(BUFF)
烏圖拉的火球技能現在在83等後的試煉會造成約兩倍的傷害
萊基亞塔的巨浪會因應等級調整,劈砍增加傷害,躍擊在83等以後的試煉增加傷害
改動敵方酋長的行為,玩家不在其索敵範圍內會把你家的戰士幹飛
瑪塔及艾古亞的破空斬、丟石、藤蔓浪湧現在會追尾了
琢玉匠的禁閉技能現在會中斷動作

棋子下修改動(NERF)
長矛舞者傷害下調約30%,閃現距離約降低33%
激流的丟矛技能現在拉到人時會造成傷害並中斷他們的動作
泰坦巨龜血量下調20%、保護圖騰時會受到更多傷害、重生時間延長50%,UI的技能資訊現在會標明保護圖騰技能能套用到多個圖騰

白痴龜終於nerf
琴日整完吸吸技 就nerf
睇錯
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞