POE 3.22 Trial of the ancestors

1001 回覆
22 Like 4 Dislike
其實唔係
係而家太多人打機唔帶腦
一步步嚟唔太難 舊系統唔少麻煩野都改走咗
dllm….泰坦之旅出2
師兄留個TG
拆開係好事 不過唔同玩法不如唔好用POE個名啦
好難唔用poe 個名喎 poe2storyline已經講明係poe1 故事嘅後續
jeffzzz98
咁大個IP點會唔用
其實分開之後分開時間改版都幾開心 一年四季每個月都有新聯盟玩
係怕佢到時兩邊都整唔好 1又唔夠人手
因為poe開頭幾個week係好關鍵
無人理你因為佢都忙緊刷圖
夠 poe2 100人,poe1而家20~50人 遲啲擴充到100人 兩邊資源相同
新手都係照抄
但成日抄漏某啲關鍵位
搞到個Build奇奇怪怪咁
又唔知自己個build完成度係幾多
可以做到啲乜

唔識搵錢>upgrade唔到裝備>唔夠輸出打唔到值錢野
不斷loop
依家抄build唔係咁易
以前做新手抄官方forum好多玩家都會由開荒升新人由頭講到尾 依家youtube 幾分鐘片 好多野要另外再搵再研究

新手唔好一來諗搵大錢
試下學點樣增加地圖收入先
多啲上poe ninja睇街市價錢先
POB仲未更新到chieftain堆passive
冇得篤好不安
有無大ching有tg group條link?入唔翻以前個tg ac
有冇人玩左幾年仲係覺得自己係新手

叫做識build, 打到Uber王
但係玩左咁耐, 都未試過賺夠錢買到HH / MB,
最賺果季都只係買到大地主
我都係新手 玩左2星期 岩岩入第二章已經唔夠d怪打

上網睇抄poe ninja個d又抄唔足咁 係咁死
POE ninja 新手想抄都未必易 ,
有好多裝備/術語詞 你睇完都未必明
而且好多BUILD 係 建基於錢上
同埋有D BUILD 你唔明個原理, 你好難抄到
BTW, 國際服仲有3日就開季
ninja雖然好有用,但新手冇人教其實係唔明ninja點幫你
拓act都有難度ninja係幫你唔到,你只睇到套build點砌
act階段係只需要有基礎知識,而呢個階段你係變唔到ninja成套build 出黎,所以超新手建議睇拓荒攻略,巴哈又好 外國YouTuber又好
如果睇完拓act都係搞唔掂,試下睇人地啲拓act片 抄考下
ninja嗰啲係endgame build嚟
最好理解左隻遊戲個mechanism先
上youtube睇下啲新手教學(廣東話channel可以睇下何師傅)
跟住搵一個你有興趣嘅build guide好多都會有曬leveling 由act1到act10到刷圖endgame嘅passive tree progression同gem link
打到uber王都叫好叻咖啦
搵唔到錢只係對市場觸覺唔夠敏銳
例如正火當道就咁拎把水晶權杖加total40% 嘅品質gem 賣1+全火gem博個富豪打多個工藝都賣得出去
但電冰咁做就幾乎賣唔出去
再落就係收化石做+1+1
當然仲有好多好多唔同嘅賺錢渠道啦
夠打Uber王,咪狂farm uber or inviations
打王實大賺特賺
有無人鍾意玩SSF / private league 多過 trade
ssfhc
造裝又真係好少, 多數都係夠自己用就算
可能因為我仲停留係抄build 階段
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞