POE 3.22 Trial of the ancestors

1001 回覆
22 Like 4 Dislike
玩到 act 6
開始難
我玩witch召喚
想執下d技

我主要有4招召喚

raise zombie好似出到6隻
summon skeleton好似出到7隻
上2個都連住Summon Phantasm Support會出多幾隻

Summon Carrion Golem好似出1隻
raise sepctra好似出1隻

仲有咩召喚 gem 玩?
poe玩特化某一招技
召喚build通常搵一種召喚物做主力 其他係輔助
建議搵下召喚拓荒教學
依家necro常見既build應該都係蜘蛛刀/毒火靈
問個蠢蠢既問題
如果我想賣90卡包為1D 應該點set擺哂係賣野倉 再搵一格set做1D?
set 1/90 D
srs animate guardian 光劍 石像 reaper etc
其實act6你覺得難係主要因為你比act5隻boss扣左抗性 同埋你level應該每死一次就會扣exp 唔死就會升level

act6開始主要係堆抗性 多啲利用工藝台上抗性詞綴 缺咩補咩 補到火冰雷75%抗基本安全 混抗唔駛理住 記得唔好用chaos上詞綴 前期好緊要
原來可以用分數
想問下個輝煌的虛榮 永恆珠寶係唔係隨機 賭極都賭唔到個加召喚物傷害
可以用timeless jewel calculator
點左你會擺邊個珠寶窿同埋你點珠寶radius入面邊幾點passives
再揀你想要嘅效果 佢會出個number嘅jewel比你
同number jewel就係一樣效果
其它驚

POE

脷伸:得1個芒要成日alt tab
2個mon 都唔夠
唔該晒想問埋召喚杖自動施法嗰個附魔 係唔係其他杖都有? 想買武器黎洗 其他杖3c 召喚10c
未試過玩驚要玩到睇市場流向賺錢咁癲,POE真係第一隻
隻人物好撚廢啊!開POB磨佢個幾鐘諗緊點min-max。

把武器好屎啊!開craft of exile試craft。

撞到密教event!屌,邊隻擺邊樹好。

廢事煩刷圖算!bang!ele reflects

大癲
你指緊邊條?
我淨係知有條「使用技能時觸發插槽中的 1 個法術」
但果條係工藝詞綴黎
.trade live search
discord TFT
應該係嗰個 我係想開隱匿武器黎解鎖 係唔係全部武器都有機出?
長期做hideout戰士,試點craft好裝
所有詞綴既解鎖都可以上poedb睇
你條詞需要揭露以下武器:
單手近戰 · 單手遠距 · 雙手近戰 · 雙手遠距
姐係所有武器都得 但要揭露後綴先機會出
好 唔該晒
見人打act多數用absolution
打到紅圖先轉都得
新手幾時先玩到呢個層次淨係刷圖賺錢錢都用哂時間
痴能線 之前睇伎watcher eye 岩我想要既3,4d就有
果陣冇錢 而家search最平16d
唔一定打圖都賺到錢既
迷宮係唔係除咗附魔以外冇用 淨係跑圖好悶
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞