澳洲移民 你問我答 (2)

1001 回覆
32 Like 5 Dislike
測量難唔難搵野做?
還是會用測量名去移民 去到做waiter ?
會計師
9 年經驗
30 歲

有冇得搞? 點算好...

加油考到雅思四個八就有機。

四個8
冇咩可能了....
四個七都可以諗諗

我仲以為有齊英美澳港CPA 會有用timm

你既情況4個7同唔夠分收到邀請,有齊CPA都無用,移民澳洲亦唔係話草齊八國CPA就實移到。

咁經驗分定年齡分對我來講重要d?

再答下⋯
經驗果度offshore的話你有9年其實已經爆分15分,計近10年內。
年齡33歲以下都計30分,計到你33歲生日前。
你係咪澳洲畢業?讀夠兩年有5分加。

我估上面位巴打最理想既情況應該係 年齡30 學歷15 工作經驗15 英文10 總分60。

但係依家會計既受邀底分係75,所以你要嘗試係其他點加分,例如雅思4個8/NATTI翻譯/配偶加分等。
測量難唔難搵野做?
還是會用測量名去移民 去到做waiter ?

測量難唔難搵野做?唔清楚。

可唔可以用測量移民之後黎做waiter?可以。
會計師
9 年經驗
30 歲

有冇得搞? 點算好...

加油考到雅思四個八就有機。

四個8
冇咩可能了....
四個七都可以諗諗

我仲以為有齊英美澳港CPA 會有用timm

你既情況4個7同唔夠分收到邀請,有齊CPA都無用,移民澳洲亦唔係話草齊八國CPA就實移到。

咁經驗分定年齡分對我來講重要d?

再答下⋯
經驗果度offshore的話你有9年其實已經爆分15分,計近10年內。
年齡33歲以下都計30分,計到你33歲生日前。
你係咪澳洲畢業?讀夠兩年有5分加。

香港畢業... 冇著數了
終於考到4 個 7了
skill assessment 又搞掂了
終於可以入EOI
終於考到4 個 7了
終於可以入EOI

幾分?
終於考到4 個 7了
終於可以入EOI

幾分?

終於考到4 個 7了
終於可以入EOI

幾分?

恭喜巴打 介唔介意講下邊個職業
終於考到4 個 7了
終於可以入EOI

幾分?

engineer
statistics係個邊有無機留底?
Citizenship個bill 炒左車 不過政府好似仲想黎多獲
Citizenship個bill 炒左車 不過政府好似仲想黎多獲

我反而覺得新Bill會大機會過。

statistics係個邊有無機留底?

好難,除非有僱主願意擔保。否則我會建議你轉讀或者上精算master。
終於考到4 個 7了
終於可以入EOI

幾分?

engineer

我反而覺得新Bill會大機會過。

真係唔知。下年先知會點

終於考到4 個 7了
終於可以入EOI

點考4個7? 求教學
如果ielts全7可以一畢業就移民嗎?姨家year3 讀三大
終於考到4 個 7了
終於可以入EOI

點考4個7? 求教學

listening, reading 次次過7
次次都衰writing, speaking
終於考到4 個 7了
終於可以入EOI

點考4個7? 求教學

listening, reading 次次過7
次次都衰writing, speaking

轉考 pte, 雖然整體難度高左
但 W 同 S 俾分會鬆手啲
而且 L 同 R 會低分左
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞