Garmin 用家或者想買討論區(2)

860 回覆
2 Like 10 Dislike
Garmin short撚左

最新firmware 13.22,迫人開map/開gps/睇日出日落/睇HR etc 既情況一定要開backlight,無論係日光既時間,唔俾人option 閂返

尤其係tactix 7軍用錶,d 鬼佬屌撚到仆街,話佢 迫人戰場開燈靠害,以後唔買garmin

Garmin 客服仲要答呢個唔係bug,係garmin 既決定黎,以後未必會改返

https://forums.garmin.com/outdoor-recreation/outdoor-recreation/f/fenix-7-series/335564/tactix-7-software-version-13-22---backlight-bug?pifragment-1292=2#pifragment-1292=1
Garmin short撚左

最新firmware 13.22,迫人開map/開gps/睇日出日落/睇HR etc 既情況一定要開backlight,無論係日光既時間,唔俾人option 閂返

尤其係tactix 7軍用錶,d 鬼佬屌撚到仆街,話佢 迫人戰場開燈靠害,以後唔買garmin

Garmin 客服仲要答呢個唔係bug,係garmin 既決定黎,以後未必會改返

https://forums.garmin.com/outdoor-recreation/outdoor-recreation/f/fenix-7-series/335564/tactix-7-software-version-13-22---backlight-bug?pifragment-1292=2#pifragment-1292=1

咁 On9
日馬買Fenix 7 pro Sapphire 都係大概6000HKD
好抵
本身都諗緊落單買隻tactix 7 pro,好靚仔

睇睇下YouTube review,有comment 咁講,我睇完即刻唔想買
唔係得tactix 7 係咁,全部錶都會係咁
柒到咁
咁garmin 用咩理據話呢個唔係bug呢?
又或者係邊一個使用場景係需要開map/開gps/睇日出日落/睇HR etc 既情況一定要開backlight?
呢個問題係beta 版測試時,d 人已經同garmin 反映左兩三個月

garmin 出正式版13.22 無改過,d 人屌晒鬼,garmin 客服話呢個係N展既決定黎,唔係bug 唔會改

跟住d 人屌鳩garmin N展係咪日日坐office 屎屁生係個腦,室內太暗,所以覺得一定要長開backlight 先用到,叫佢地自己出街用下
就咁睇
唔會係個backlight同其他sensors 用埋同一條signal circuit,所以開一個要開埋其他呱
如果係咁就應該一直都係咁而唔係改新版 firmware 先比人屌。
有無巴打用緊隻 G1,有無 comment 呢?
請教一下,咁呢隻係咪即係美國水貨出唔到中文?

係呀,佢有分中英文版就係等於水貨出唔到中文

搵舊post見到上面果幅圖想問下
1)唔同款,除左gps好似高階款會勁d之外,同一個功能準確度其實有冇差異?例如心跳 壓力 血氧果d

2)大家覺得佢測出黎d數據其實準唔準?見到之前d post有巴打話個睡眠廢廢地,一日淨係可以計一次,咁果d壓力血氧即時體力計之類既又準唔準確?

3)如果室內踩單車機,其實隻錶係咪冇乜用?係咪d距離時間都記錄唔到落黎?
睇呢個youtuber既測試,佢用心跳帶做對比,其實garmin 心跳唔算準
最準係apple,之後係某大陸牌子,跟住係samsung,之後先係garmin

https://www.youtube.com/watch?v=dv5l3tVYl2o
https://www.youtube.com/watch?v=5-KFL_drbuw
solar instinct 自己熄機 著返一陣又熄 有冇人試過咁?
要換電
apple watch測出黎咁勁

garmin就樣樣都係中間咁,最好都係gps同電量
想問我隻instinct 2x solar 個gps用唔到係咩原因
要準就無電
用 Instant Solar 去旅行,正常無開 GPS 4 日,
加埋開 GPS 6-8 個鐘都仲未死得,電力都算係好好…
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞