Garmin 用家或者想買討論區(2)

867 回覆
2 Like 10 Dislike
用緊官網版,除咗Garmin呢個問題其他都正正常常
上年買完隻epix 2 sapphire幾滿意 點撞都無事
想買多隻送比人

其實sapphire係咪一定要? 唔係嗰隻model係咪好易花? 因為見平成1XX usd
基本上係,錶好易撞花,又唔會貼mon 貼咁核突
我係polar用家
最近隻Ignite 2個sensor 玻璃爆左,諗住睇睇Garmin
巴打們有冇雙修過,兩者有冇咩大分別

我主要做gym,有時行下山咁
心思思想買隻運動錶
iphone 用家,用過aw2, function 夠哂用
一星期跑1-2日
外型行先
本身睇f7,再睇過epix,都係太貴放棄左
退而求其次睇緊instinct 2X,爬文見到又話3k幾得黑白mon又有啲卻步
如果aw會諗ultra

當年aw2我都用到3-4 年,反而想問下garmin呢類smart watch 可以用到幾耐
之前講過,connected gps,即係佢無內置gps要連去你電話用你電話個gps
日水 epix pro 都係六千多少少,其實唔係貴ultra 好多
我上一隻5x 用左6年仲ok,不過上個月換左tactix 7 pro,都係心癮黎
日水無保?
荷包未許可
日本保
支想問 Tactix 7 pro 同 Fenix 7x 點揀好?
見 Fenix 系列多啲人用, 唔知會唔會多啲人 Repot bug 支援好啲呢
Connect IQ唔覺有咩app係for 香港用
香港都無乜developer肯整下Garmin app....
HK No IT
7x 定7x pro

pro 係早一個月先出,最新版本,心跳led 強化左

而Tactix 7 pro同fenix 7x係同一代,Tactix 7 pro除左多左d 軍用功能同我覺得型好多既外殼,同fenix 7x係一樣,不過就貴二三千
唔好意思,
咁7x 定7x pro 係咪都係52mm?
只有心跳led 強化分別?
太多 Model 好亂 ~.~
Thank you Ching
有無人都有用 Garmin 係泳池游水?(Pool Swim Mode)

用 Garmin Swim 2, 由新買到依家差唔多兩年認轉池都認得好差…有啲失望…有無人都係咁?相知會唔會新出嗰啲 non-swim 款反而會好啲?
有無人都有用 Garmin 係泳池游水?(Pool Swim Mode)

用 Garmin Swim 2, 由新買到依家差唔多兩年認轉池都認得好差…有啲失望…有無人都係咁?相知會唔會新出嗰啲 non-swim 款反而會好啲?

游開2k
自己有數 (游三蛙一自)

隻錶好似恆常爭一兩個池

好似好少人講enduro enduro2
核電個幾月唔洗叉電
彩mon樣靚仔同fenix一樣
跑山一流
我用epix 2游左大半年,只要唔係游到半路停/被人撞停,加埋一定要熄左個自動休息,基本上都可以好準

不過係公眾泳池游水多人到仆街,想游個直線都難
日版係咪加到西瓜卡
yes
FR 965 而家邊度買抵?
心郁郁想日馬買隻epix pro 51mm
請問游水時可唔可以測到心跳?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞