Garmin 用家或者想買討論區(2)

867 回覆
2 Like 10 Dislike
日馬忽然間 Instinct 2x 大減價。
巴打有冇考慮Fenix 7 pro,我買左發覺唔係幾岩我,可平放俾你
我買左了thx
但發現真係可以撞花個錶圈
你結果買咗邊款,我都諗緊fenix 7 pro定epix pro
新手想買Garmin
諗緊Venus 3 定 Fenix 7 pro好
好似有太陽能叉電會爽啲咁
太陽能差電最多只係吊命, 唔會真係推得上去
如果普通返工去街跑步買vivoactive 5抵唔抵 貪個樣靚
點解唔啱呀 二手蝕好多不如留返自己用
長電+alway on已經好用過好多錶
venu3係咪冇節拍器功能?
想練跑個陣搵唔到係邊開
心情頹哂
報告一下:
1. Instinct 2X Dual Power 出到中文
2. 一般 Pair 唔到部電話,因為日本版 Solar 既 model 係改左個叫 "Dual Power",就咁用 Garmin Connect 係唔 work,除非你將 account 個 location 改為日本。
3. Suica 唔 work,外國 Visa/Master 唔收,香港既 JCB 又入唔到 Google Pay,暫時投降。
係日馬買,用直運?
咁快收到貨了?

我係美馬買咗255,
要靠集運,有排都未到...

另想問,水貨garmin日後有乜事係咪要自己寄去日本/美國garmin做維修?
直運,埋單約 51000 yen,即係 2700 左右
因為 FOC shipping 遲左 d ,實際頭尾 3 日。
不過用 ECMS Express 唔係 DHL。

維修暫時無考慮過,之前隻 Instinct Solar 用左兩年都好精神。
第3隻935完全收皮用唔到了
想問下965定Instinct 2x大家會揀邊隻?
見日馬2x平咁多
大家做gym個時會點用嚟計每做一set㩒一下好似好怪咁
你接唔接受到 2x 既 drawback 先?
單色 mon 無 touch screen,無 map,無左好多靚錶面,
唔係個個接受到。
thanksss
睇左youtube 都係揀965 算
游水跑步多
有冇人遇過跑步嗰陣個距離會停咗喺度
跑完嗰陣再check話自己喺海到跑

平均一個禮拜跑三日有一兩次都係咁
嬲到買隻AW用算
想問下之前係日本買 venu 3 水貨爸打 用落有無咩問題? 想跟機係日本買平d
garmin既gps同aw比真係差好遠
aw真係準好多
gps 係咩setting?

我fenix 7 開全部+多頻, 未試過咁大誤差
試下較每秒收集數據唔好用智能收集
fenix 7 邊有多頻? 你想講開唔同衛星?

我有wo
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞