Garmin 用家或者想買討論區(2)

866 回覆
2 Like 10 Dislike
235用極都唔壞
265 用咗3個月,跑步嚟講係唔錯。

但有個問題係成日震connected disconnected ,但係明明電話就係褲袋,仲有就係除咗唔帶時都係咁震有notifications, 呢啲問題AW 就唔會有。

有冇巴打可以解答我可以點解決以上問題?定其實係死症?
好似要background keep 住開個app先唔會disconnect
想知呢到有無人買潛水錶
見個個都講緊跑步錶
之前貪過引買隻fibit charge 4 玩吓, 有時會做吓運動跳吓步,發覺都夠用
啱啱呢兩日發現死咗

想問garmin有無好介紹? 最緊要夠襟, 錶或腕帶都無所謂
budget $1500左右
fitbit 係好易壞

garmin 普遍都襟,我隻935 2019用到宜家都無問題
新入手265, 我想問點轉km...
我係表system 度set 左km, 但入佢個connect app 就show mile
solved 原來有個位揀番metric 先得
iPhone用家係咪唔應該買garmin 本身想買venu 3但係見無得覆message
既然要同 apple watch 比,解決方法就係用 apple watch。
新手入門 求推介
平時一星期跑兩次步 間唔中會路營行下山咁
預幾錢?
4000到
你用緊邊款?
我都諗住由apple watch轉會
主要行山加跑步
用緊instinct solar 幾年前咁啱門市有平就入咗
好多人笑佢黑白芒 但我覺得好好用同埋都幾與眾不同吖
Fenix 6
想問55係咪就可以唔洗再帶電話出去跑住connect
行山都用係想睇咩
之前好鐘意gshock, 直到前幾年買左隻instinct solar, 而家諗番好彩當初ban 買左gshock 智能錶既諗法
錶入面可以揀活動, 完成之後save 底, 等同電話同步完之後, connect 入面會睇得番d data
只跑步的話,Garmin forerunner 55係咪好夠用?
想平平地買隻用
forerunner 65好似話今年年初會出,係咪等埋好啲?
香港garmin pay/光學血壓sensor

呢兩樣有無風聲?fenix3hr 8歲啦,仲未有誘因換,又唔肯壞
之前用Garmin 55,用咗一年upgrade咗去265
睇你會唔會24小時長戴,如果長戴,265比較好用,265有個training readiness嘅功能,透過分析你日常活動,例如睡眠表現、壓力、訓練強度等等去建議你每日跑幾多
如果唔係長戴,只係平日跑步要GPS同HR,咁55夠做有突

另外仲可以考慮買255, 佢同265基本上一樣功能,只係個display唔同,255好似做緊兩千左右
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞