Garmin 用家或者想買討論區(2)

866 回覆
2 Like 10 Dislike
暫時未用過來行山, 但跑左幾次步都算幾準~
不過garmin係咪好似有D系列for玩山? 如果價錢唔介意...
用用下個語音報pacing由廣東話變咗英文, 明明係錶同app都set咗中文
作病或病個時測瞓覺係好唔準
早兩日我係瞓到都仲計我醒左
我覺得瞓覺偵測只係 Just for fun。

試過訓訓下醒左,見到佢話之前又醒過幾次,R 晒頭。
又試過訓唔著醒左睇左成個鐘漫畫,佢都當我仲訓緊。
我係國語同廣東話轉黎轉去, 其實佢係用咩標準黎決定?
睇鬼佬講佢用電話既text to speech語言, 而家set咗廣東話, 再跑既時間試下會唔會變番

想問大家Garmin 手錶有冇貼保護貼,可以喺邊度貼?
955定965好
咁都要問
唔使貼
淘佬, 5蚊張...
試完, 唔work
最搞笑set做日文佢一半廣東話一半日文
買錶時送埋
買過貼同保護殼
兩個都無用
貼用一陣就入塵,個錶面好污漕
用殼就好銀住隻手
唔用就好
冇貼,一來個錶面好捱得花
二來做得運動行山錶,錶面新嘅一樣固然係好,但有啲經歷其實都一樣展現到個性
而且用過四隻garmin,粒電一般最多用到四年左右,四年以上就會突然開始好快冇電甚至突然唔work (同埋都開始心思思想upgrade),所以都唔駛太錫住用
原來出左 1x5 系列 , 唔知定位係咩 , 就咁睇好似同 265 差唔多
平成千又 ok, for 跑步功能上同以前 2x5 差唔多.
我想問fr 165有冇得較高度跟gps唔跟altimeter,因為有時濕左水佢個altimeter 會short左
有,我之前用935都有
個運動名叫划船
想問下有冇邊款既流暢度係同Apple watch 差唔多
呢個post好毒,諗住由Aw轉會,已經諗住係265/965揀,點知追追吓見到有人提隻Instinct 2X又好似好正,而家好爭扎

Budget預3000至4000零,所以以上應該射程範圍,平日會跑步(一個星期3-4次,通常6-10k, 之後想操半馬)間唔中會行下山,返工應該會帶返aw,各位巴打點揀好
提提你,唔睇 Map 唔要彩色先好揀 Instinct 2X。
其他 Model 就等其他人答你啦。
主要跑步用
有時行山
諗緊965 定265
我平時嘅用法主要嘅分別係咪就係965有彩色地圖?
我去專門店試玩過 覺得個彩色地圖Lag lag 地
到底值唔值 個實用性有幾高?
有無965用家可以分享一下
Garmin pay係香港係用唔到?
我係官網見到淨係support Genome visa
如果咩都唔support咪要帶住張八達通跑步
用唔到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞