Garmin 用家或者想買討論區(2)

866 回覆
2 Like 10 Dislike
香港用唔到garmin pay
咁睇你要求
我用galaxy watch LTE都喺為落街跑步唔洗帶電話,但我都無開隻錶嘅比錢功能
利申:龜速跑5分鐘
我165直接插隻GaN 100W火牛叉, 驚咩
自帶果條線應該限左速啦 佢又冇送牛
如果係運動向就一定265, 多小小運動項目. GPS有雙頻準D
如果只跑步就165好夠, 但GPS只有單頻+GNSS
Garmin錶好處就係有課表, 心率可以提你太高跑太快會提示, 又有建議休息時間.
而且Garmin錶電量好, 一般10日先差一次電
我個人習慣長期開always on
本身隻galaxy watch電力麻麻地想轉garmin
點知garmin新錶轉晒用AMOLED太食電
有師兄講長開得3日電
我165 always on 去到第5日都仲有10%
因為我個人使用習慣喺戶外多,AOD最食電,以前用過MIP覺得好正,可惜果隻仆街仆爛咗
就算 MIP 如果你 set 到 always update 一樣狂食電…
不過係由一個月縮到個幾星期,基本上唔多覺啫。

用慣 MIP 唔繼續用 Instinct 系列?
之前唔喺用garmin
衣家用LTE版galaxy watch可以唔洗拎電話做運動
不過粒電開始倒水
叉滿電戴住訓直到夜晚收工做運動先發覺就嚟無電,即喺叉滿電頂唔到20小時
咁你都係快 d 換啦…
咁多位,岩岩入左手隻venu3
第一次用garmin野,開頭有咩app係大家覺得一定要裝或者update先?
connect, 想自選錶面咪dl埋connect IQ
係store 到揀番個靚錶面
謝🤟🏼🤟🏼
Store仲有無咩實用既app?
有既, 剛剛搵到個睇巴士到站app都唔錯
叫咩名
日馬買嘅165 跌一跌黑左畫面,強制15秒關機再開都係無畫面,但係connect app 係見到心率

有無人知日馬點可以自己做RMA?
有冇師兄用緊Descent G1 黑白mon會唔會差啲
見個UI 好似又比彩色果啲model難睇啲

會唔會買隻265再加多隻潛水咁會好啲
上網打型號 factory reset
Descent G1 有想過,雖然最後無買到。

如果你要考慮彩芒就唔可以唔使睇,直接拆開買。
有彩芒既潛水電腦印象中應該唔係 5-6K 搞得掂。
結論就係潛水電腦買最 cheap,外加隻 Garmin 既錶。

不過我自己唔考慮彩芒,所以 G1 先入考慮之列。

當時我自己考慮 G1 既理由,
因為比較似樣 d 既外表既潛水電腦都 3-4K 起跳,
咁作為 diver,有隻見得人既潛水電腦跟身係好合理既事…
雖然都只係 O 仔。

響水底 touch mon 係無太大意義,不如用返最基本既功按鈕。
同埋印象中 G1 既賣點好似係頂到一日兩枝 (定一個 trip ? 唔記得),
呢方面似乎比起 AW Ultra 更方便。
綜合全部,似乎趁有特價時買 G1 係最好選擇。

只係後來決定移民,外國又玩唔到潛水先決定唔買。
感謝

咁我都係265 加隻cr4 或者mission2 算
做其他活動多
即係水貨 vivoactive5 都有?
想買比2老
呢一兩年出既都有齊中文,唔清楚vicoactive5
咁買 165 比佢地好似穩陣 d
買左隻forerunnerl 165 music
連airpod pro2播歌既時候成日會有啲電音,劈嚦啪喇聲,然後仲會完全無埋聲,但係錶上面係仲播緊歌,要暫停一下之後再play返先正常返。
同埋跑完之後就會係咁斷線,有冇解決方法。
之前拎住手機跑既時候完全無問題
原來係討論錶
用緊 garmin 車 cam, 都係出返去先
有冇人garmin個天氣app溫度顯示係負數溫度
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞