Garmin 用家或者想買討論區(2)

866 回覆
2 Like 10 Dislike
Garmin 無全球保
係 所以點解港版賣到咁貴
請問garmin有冇cellular?好似Apple watch咁唔帶手機出去跑步都收到電話,message同用藍牙耳機聽歌?thx
個個都話做運動garmin好啲想買隻試吓

garmin嘅定位唔係有電話有功能嘅手錶
而家有運動功能嘅電子裝置
Thx,咁暫時唔考慮轉過嚟了
美國有
但功能都冇apple watch 咁完整
Garmin係運動手錶但附加輕量智能手錶功能
Apple watch係智能手錶附加輕量運動功能
按呢個標準去揀買邊隻會比較好
剛入手265,發現back按鍵好似兩段式咁㩒到底先㩒到,其他就正常緊嘅

有265嘅ching係咪都係咁?
如果garmin有得用八達通,咁我就即刻轉會
始終最放唔低就係呢個功能
等左好多年都未有, garmin pay 係香港係廢既
其實我真係好想轉會 測下自己運動表現係點
我可以放棄用手錶嚟聽電話
我可以放棄手錶Siri
但係Apple Watch實在太屈機喺俾錢嗰方面
好難放棄
做樓梯機心跳170,隻935淨係測到100
做完機cool down個時反而就測到130
隻錶係咪收得皮
我反而係貪佢有黑白Mon先買
做運動同日常戴都得
D 電比彩mon 用得少, 耐d
同埋跑緊時, 對眼望落去睇個反應時間, 我自己覺係快過彩mon
我都係,猛太陽都睇得清係幾方便。
個電量真係無敵
仲有用埋太陽能

只係用唔到connect IQ但都用到connect
佢都幾犀利 做gym sense到用緊邊part muscle
新買隻Garmin 55 有時半夜啲電會跌得好勁
試過瞓覺嗰陣跌咗50%電 已經開咗do not disturb
有冇師兄遇過呢個情況?
有隻買左半年送俾女朋友嘅 vivoactive 舊電成日都叉唔到或者叉得好慢, 之前去維修部換左, 好左一排之後舊電又開始出現叉得好慢 (叉成個鐘叉得 1% 咁) 甚至愈叉愈少嘅情況。上 reddit 睇過可能同 spotify 一有 wifi network 就 sync 食晒 d 電, 但熄左 wifi 後情況都係無改善。
同埋隻錶唔識自己轉 time zone, 落左機要人手禁入 setting 再 sync time 先轉到 time zone, 已經 check 左 setting 係著左 auto time zone 但係個 function 似乎唔 work。
各位巴打有無解救, 我自己有隻 venu sq 一 d 問題都無
電話忘記device
del Garmin connect
再洗機(錶)重設再試
你女朋友用android 定iOS?

舊款錶要隻錶等gps 先會自動轉時區
有時有啲錶面有可以預設更新地區天氣頻率
之後佢會更新埋時區
佢用 ios, 佢隻係 vivoactive 5 所以應該無舊錶嘅問題, 我都幫佢轉返 default 嘅錶面但都無改變過
洗機再黎
已經洗左, 無乜料到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞