Garmin 用家或者想買討論區(2)

860 回覆
2 Like 10 Dislike
我用免費 Bikeometer app. 純粹想記低路線同睇速度 個介面又靚
坐巴士都同我計左百幾步
看似好 perfect , 但過份 perfect. 明顯假像黎
255 係用緊 track run mode, 佢本身就預設標準 400m 運動場咁計, 你要輸入跑邊條 lane ..
https://runningwithrock.com/garmin-track-mode/
https://www8.garmin.com/manuals/webhelp/GUID-676967A0-1B23-4384-9BC9-76F3D643F1C8/EN-US/GUID-6F710D25-D03C-4C65-A42D-79475153F77E.html

跑圈好似右邊咁好正常, 尤其係市區入面..
係開頭飄得勁 d , 其他圈都非常正常, 唔差, 隻隻都差唔多表現, 開頭 lock 完 gps 可以企係度等多一兩分鐘 stable 左先至開始.
有時齋 gps 仲少飄移過 gps + 其他
btw, 好似 55 都有 track run mode ..
日森做緊garmin 255 prime day deal,
男裝最平 36963yen($2036.55)
女裝最平 32645yen ($1798.64)

已家香港行貨最平賣緊幾錢?

有啲心動想買,但想問,
日本版255可轉英文/中文嗎?
可睇中文message嗎?
水貨有無得寄翻去日本做保養?

thx!!
剛上price.com望咗一望
最平$2300(經price訂-$20),聲稱行貨
但唔知係男裝版係咪都係呢個價
仲話送$50超市券
保護貼等等
可能旋轉仲平
但唔建議

要問有冇地鋪
再做資料搜集
我都上過去望過下,
最平$2100
應該係保險公司送既禮品,
聲稱可以一齊去garmin門市取貨

但要左約右約,好麻煩
建議你去高登地下間華生睇下 佢既價ok 的
我買過幾隻garmin 錶了
乜野 watch 又好,band 又好,其實只係當佢 call 機咁用…
instinct solar 用家

由 MS band > Mo 360 > Tic Watch > Casio F30 > Instinct Solar

全部都係當 call 機用。
不過用過咁多款,只係覺得 MS Band 係OK,
其他 WearOS 全部都係唔多合格。
一係倒水電,一係食左豬油咁。

轉返 Garmin 一天都光晒。
而家無分?請問幾時開始可以呢?
有時見有 d online shop 做特價心郁郁…
以我所知係255同打後嗰啲可以出到中文,我自己隻955都係amazon us買,一樣揀到中文日文英文

想穩陣啲可以上返香港代理ttot網店睇下你想買嘅型號有冇分中英文版,再去做決定
諗住食完飯買,點知唔記得咗
剛醒起上日森睇發覺prime deal已無咗
請問跑步配IPHONE用推薦邊隻好? 可唔可以係隻錶到轉下歌咁唔該
想問有無人水貨成功保養
諗緊fenix 7x solar 我見水貨5699幾吸引
或者 instinct 2x solar
你地買水貨定行貨?領域掂唔掂
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞