[That's not you] Game of Thrones S7 討論區 (3)

1001 回覆
11 Like 2 Dislike
其實tyrell本身係咪無咩兵力
係有塊靚地 有糧食先有錢
自己無咩兵 得守門口果批
如果打大仗兵力就banner man到黎
Tarly一掉轉槍頭就等滅族 ?
Dead army 係唔係蕩失路
行左成季都未到

班排骨兵邊行邊散。
一路行一路要執骨係慢啲。
有間諜應該係一定,龍女仲有一次背叛仲未經歷,但真係諗唔到係邊個
Don't fight in the North or the South
Fight every battle , everywhere,
always, in your mind,
Everyone is your enemy,
Everyone is your friend,
Every possible series of events is happening all at once.
Live that way and nothing will surprise you,
Everything that happens will be something that you seen before.

好那型
Daenerys 真係一啲都唔討好
每次見到佢都想大把大把咁打落去
到底係 Emilia 問題定係書入面都係咁?

書入面仲煩
Sansa宜家都幾濕滯
Jon掉低成個the north走左去溝龍老母
咁耐無見既細佬變到精神病漢咁
身邊LF成日陰陰笑呃車輪打
等睇遲d Arya番到黎撚鳩佢
有個濕鳩假設

點解jon佢地一講到死完復活就收口唔提
其實係因為佢係不死身(好垃圾
龍母亦唔係唔怕火,而直頭係不死身
同樣有不死身仲有幾個,紅姑只係睇到,法術救唔救到只係一試,佢都冇把握,返生只係因為呢幾個人係不死。

可能係prophecy有嘢未做就會死唔去
Brotherhood Without Banners有條友都係
想當年jamie lannister救鬥熊既brienne幾型呀
依家變左cersei既應聲蟲

會唔會係三個仔女都死哂對佢傷害太大無心戀戰 佢個女仲要死係佢面前

佢講過佢淨係care佢鐘意既人
在世既得返cersei
佢仲可以點

佢都幾錫細佬,而家知道cerci老屈tyrion實嬲

tarly 係二五黎
再加上佢係戰神
打勝tyrell 好正常
不過膠在 lansiter 大軍調動無人知
同埋一打就打 high garden 首都先
難委Season 2,大狼打黎打去都係係 bannerman 領地度打,
而家打首都好似如入無人之境
Don't fight in the North or the South
Fight every battle , everywhere,
always, in your mind,
Everyone is your enemy,
Everyone is your friend,
Every possible series of events is happening all at once.
Live that way and nothing will surprise you,
Everything that happens will be something that you seen before.

好那型

同d mk飛機文有咩分別
Bran 提Sansa 結婚, 嚇到佢急急腳走

佢都真係好痴線
同自己家姐重逢
佢話
你結婚/比人女女女果晚好靚

都痴線

我都覺,睇到o咗

依段又係意義不明
bran想串sansa比人姦過???
睇到一舊雲

證明自己

痴線無啦啦講sansa比人老強成個變態毒撚咁

sansa個經歷有d似龍母
佢會唔會最後先係冰

咁仆街續埋對話落去

tarly 係二五黎
再加上佢係戰神
打勝tyrell 好正常
不過膠在 lansiter 大軍調動無人知
同埋一打就打 high garden 首都先
難委Season 2,大狼打黎打去都係係 bannerman 領地度打,
而家打首都好似如入無人之境

我諗應該係因為sam老豆變節
帶動左好多大大細細bannerman變節

所以一入就可以直上high garden

再一次証明識人好過識打
正如之前jon打ramsay冇lf又死多次
估唔到Lanniste佔上風
龍媽班兵去到北面會唔會凍撚死
Bran 提Sansa 結婚, 嚇到佢急急腳走

佢都真係好痴線
同自己家姐重逢
佢話
你結婚/比人女女女果晚好靚

都痴線

我都覺,睇到o咗

依段又係意義不明
bran想串sansa比人姦過???
睇到一舊雲

證明自己

痴線無啦啦講sansa比人老強成個變態毒撚咁

sansa個經歷有d似龍母
佢會唔會最後先係冰

應該唔會

紅女巫同太監講話已經成功將冰同火拉埋左一齊

暫時lord of light係最做到嘅嘅神,應該比較可靠

阿婆自己都話冇人識打仗啦
其實deny嗰邊係有人識打仗既
不過一個就比sons of harpy殺左
一個就冇帶過黎
其實依家有邊個國土係比較完整
martell:國王比老婆殺死,viper combat死,三姊妹死

tyrell:全家bbq, old woman毒死

baratheon:一早死清光

greyjoy:姊弟收皮,呀叔跟西后做兵

stark:死剩一個蠢sansa,唔做 stark既三眼仔,做殺手既ayra

tully:老母比人推落樓,得返個廢帝比 lf 舞

lannister:白痴國民痴線皇后,無錢

targaryen:連輸兩場,無晒盟軍,龍母黑化

結論好無個 house 好過
睇多次個地圖硬係有d 野唔明
Casterly rock 明明係西邊 unsullied要行船過去應該要同yara佢地一齊行 兜過dorne 先去到

點解唔老老實實行過riverland 過去 咁唔係應該會仲快 而且d frey 死晒個度除左nyermia 個班狼會有咩危險
You stand in the presence of Daenerys Stormborn of House Targaryen, rightful heir to the Iron Throne, rightful Queen of the Andals and the First Men, Protector of the Seven Kingdoms, the Mother of Dragons, the Khaleesi of the Great Grass Sea, the Unburnt, the Breaker of Chains.

This is Jon Snow.

He's King in the North.

每次聽佢講呢段野都想叫佢收皮

轉頭佢全部 Ally 都畀人收皮,真好撚好笑

Jon Snow 如果要名份 應該型過Daenerys啦

Jon Snow son of ice and fire, the immortal
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞