(峇里島)你地去峇里島住邊同玩咩?

1001 回覆
44 Like 10 Dislike
Seminyak又多野食,多野行,又近海灘,好似市中心一樣既存在
個到係澳洲既後花園,好多澳洲人中意去個到
Kuta 其實我覺得無咩特別
咁你個陣仲去左邊到玩同食
Dirty duck真係搞唔掂,完全唔想食
咖啡冇乜特別
你個陣應該去Seminyak,聖誕氣氛好好多
去左幾日?
唔係,係某d房型先至有
想問一月去係咪雨季同成日落雨
想去曬太陽玩下水上活動但又驚落雨
而家無得去komodo 睇科莫多龍lu
仲要粉紅色沙灘,想去都無得去
Ubud 淨係留係酒店我打算
峇里安寧日前一日,係有妖怪大巡遊。都好有特色。
雨季10月-3月
一年得1日呢1日睇到
師兄個陣睇過?
嗰陣三月去峇里, book晒酒店過到去先知道原來有安寧日。咁就順手喺Villa度享受呢一日囉。妖怪大巡遊係幾得意嘅。不過我當年嘅仲有Internet。而家嘅安寧日係冇Internet

所以要過安寧日要book間好嘅Villa 。嗰時我用部單反向住個天影已經係銀河
有martabak通常係專賣martabak
普通餐廳/小販檔唔會有
搵唔到嘅話 GoJek/grab都大把
好容易config e.g 幾多隻蛋, 要唔要芝士etc
點搵 我去過唔知點搵
食過幾間 幾間都正
ching 呢d 都巨貴 budget 大概3500樓下per night
你呢間beach club應該係Creyta Ubud
好正咁 就係諗緊住間平少少嘅去玩全日好
(去Tirta empul,梯田,cooking class,swing)
定係住多晚靚野 (可能去ubud canggu 或者樓上勁多人推薦嘅seminyak)
求指教!
Naughty Nuri最正
潛沉船同睇menta係其中一樣正野lo 不過唔潛都有野玩
佢唔開?我有朋友上幾個禮拜先去完黎
水明漾其實唔太多野行
有seminyak village/ square
去遠少少Bintang supermarket
不過最正係,行5分鐘就出到沙灘
我覺得都OK啊 可能風味搭夠

送上陀緊仔既麝貓圖一張
有無得落水?
有不過我冇落
邊度有海豚?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞