(峇里島)你地去峇里島住邊同玩咩?

1001 回覆
44 Like 10 Dislike
已經有印尼紙
係全部100k
想換10k比多d人tips
佢既自來水全部都一樣,同沖涼水一樣唔入得口
好多人唔知會去用佢自來水煲水飲,或者用黎刷牙
都搞到發燒,腸胃炎又肚痾
不過可能你腸胃比較硬淨
係香港個陣要唱8定散紙了
比tips好唔方便
你小心d,總之你要數到最後一刻,唔好比佢掂到d錢
如果佢拎返去數錢,比完你你又再數過
你唔數到最後一刻都有機會少左!
今晚執執d相再upload
諗緊食野比大紙
食2xxk比300咁去唱

我有張外國卡local atm撳錢免手續費所以係度撳
落機機場atm全部得大紙
一次2個鐘一次個半鐘
第一次就玩全套, 峇里按摩加磨砂加skin mask, 第二次因為食飽飯就淨係做穴位按摩同搽蘆薈, 因為早幾日係seminyak無為意隻防曬唔掂, 係沙灘曬足3個鐘搞到甩皮
alila 真係最正, 好似上賓咁幾步路都有golf cart車你, 又日日有下午茶, 早餐a la carte任叫, 基本上咩都包哂, 想個trip用多少少錢都好難
已經差唔多日日都去餐廳食好野同出去做spa, 隔日就包車, 唔計酒店機票, 2個人9日8夜都係夾埋洗左930蚊美金
酒店就大概人均hkd 800/晚左右, 機票今次hkd 6500
粗略計埋visa sim卡果d雜費都係萬6萬7左右
我估都去左7成, 差唔多晚晚都做spa咁滯, ubud 果2日係正好多 (traditional, putri), seminyak果d就遊客d商業d, 不過服務都正
多謝推介左咁多好野
印尼有冇1500嘅貨幣
找78500變77000
到而家都仲揀緊酒店,真係太多選擇

如果以下邊個選擇好d?

1. 1晚Alila ubud,2晚hotel indigo seminyak,2晚kempinski cliff suite/st Regis平房

2. 3晚hotel indigo seminyak,2晚kempinski cliff suite/st Regis平房

3. 2晚Alila ubud,2晚hotel indigo seminyak,1晚kempinski cliff suite/st Regis平房

我諗住6日嘅順序係咁去,係咪都算順路?
一係4. 一係2.
4. 2晚Alila ubud, 1晚indigo, 2晚kempinski/St Regis
你ubud會做咩?玩唔玩ATV同激流?
Ubud附近都有唔少好野食同正既spa
Ubud去cafe睇火山係最近,會唔會去
想唔想體驗下叢林?
如果以上你都會想做同去既,咁就4

如果調返轉,你想去玩水上樂園,去beach club既
同埋食好野為主,咁我建議你揀2.

路就順既
好呀!等你呀!放多d相上黎
野食相都放下
所以你應該要去之前唱多d散紙就真既呢個
隻防曬你之前無用過?
你老婆應該熟呢d先係架
Uluwatu 個Alila仲正過佢10倍
好正架又早餐a la carte,又日日免費下午茶
我揀個d酒店基本上都有早餐下午茶
不過有d早餐係半自助,又可以自己拎野食又可以a la carte任叫
原來你都去左9日咁耐架
峇里島抵玩呢
下次仲會唔會去
我都話晚晚做spa無問題架啦
你仲驚腰痛
唔洗客氣,見你玩得開心我都開心
不過最可惜係你無去我介紹既餐廳,真心包你話正
可以比卡
諗住打散先咁做
講真換做hkd自己1蚊冇所謂
但唔知係咪比人呃咗
tips還tips食價另一回事
Cafe睇火山喺邊?去ubud都係想睇下梯田,去瀑布同埋cretya ubud,其實係咪1日都夠?

水上樂園同beach club都諗住去,同埋想睇下有無時間去nusa penida 1 day tour

你同佢地講Montana del cafe
Google map都search到個位置
如果你1晚ubud既話,就要2晚Seminyak行先,之後1晚ubud, 係Seminyak 第三日就要早d去ubud間酒店放抵行李,然後去睇梯田,瀑布,cretya ubud。第二日朝早起身check out左再朝早就去cafe睇火山,咁就完滿
就算你2晚Seminyak ,都玩唔哂水上樂園同nusa penida,因為兩樣都要用1日時間
明你感受呀,比tips佢自己都開心
但食價唔係自願而你又唔開心
confirm咗食咗2000
其實冇咩野都係1蚊
不過真係唔啱
巴打又消失左
唔好諗唔開心野啦,今日仲係Bali?去邊玩呀之後仲
係度仲搞緊d相
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞