(峇里島)你地去峇里島住邊同玩咩?

1001 回覆
44 Like 10 Dislike
唔會啦巴打,性價比高既酒店都想知道ma
點會比人話你cheap
我諗係因為遠所以少貴?
有無食左邊間餐廳好食?
行程玩d咩
今日去咗梯田
本身無諗住韆鞦
點知個Grab司機話試吓
跟住就畀咗150K試

其實唔差
港女去會有條裙畀佢影相
啲職員笑笑口咁推韆鞦
會唔會去左到係肥妹
6日5夜 2晚Kempinski 2mulia 另外諗唔到
第一次去,係咪應該2晚非resort以便去水上樂園/景點,另外3晚resort閉關
係,無錯,我個陣就係搵Seminyak 既獨棟villa 900蚊一晚做出行去水上樂園玩既,唔洗住咁貴個d
建議你3晚Kempinski,2晚住獨棟villa,去景點呀,水上樂園呀,咁就岩哂,因為獨棟villa反而好平,唔係咩大集團經營既酒店
你幾時去?住Kempinski 建議住cliff suite 喎,佢個到既特色黎,benefits 都比住Kempinski 既villa同普通suite好好多
你地住既個到多唔多蚊蟲
Swing我都無諗住去試
你有無上去一份影相
咁點搞
間Villa reception 牆上面有兩條假嘅四腳蛇
我同個職員講:「咁得意嘅係咪玩具?」
佢話原來係真

韆鞦嗰邊佢哋職員會幫你拍片影相 不另收費
個grab司機又唔聲唔聲幫手拍咗片

雖然唔算好刺激
但係都算係幾有趣嘅體驗

不過無入monkey forest
反而係門口間酒吧坐低飲酒睇馬騮
見到啲賊仔馬騮偷薯片食
多謝之前各巴打推介,今日係巴厘第3日,之前住Nusa Dua Nikko Hotel 嘅 rooftop 特色單位,麻麻地,宜家係Ayana Segara,間酒店好新好正,同可以去Ayana其他酒店設施玩,不過呢度可能淡季,就有啲靜
靜咪好
對比秦國
峇里渡假正好多

喺度咁多日都無咩聽過人講中文
反而好多單身鬼妹著bikini top
月尾同女友去玩一個禮拜
諗住搭船過nusa penida
上Mt Batur 睇日出
但怕依家雨季最後乜都做唔到
啲雨通常係過雲雨
日頭無落
夜晚落一陣就無

曬黑咗唔少
識揸車都唔好係印尼揸
車親人好大鑊
泰國馬拉自己揸就得
Call grab都好方便呀 又唔貴 30分鐘車程 70蚊左右
睇左幾條鬼佬片介紹
最後都決定嚟緊租架細車喺島上自己揸
本身香港揸慣
希望果邊啲人揸車無香港班撚樣咁狼
邊間公司租車,個度租車好似好貴又冇乜自動波車揀?
暫時book咗 sewa mobil
機場免費pick up drop off
維番$200日我覺得可接受
旅行買多些少自由度
多謝分享
想問下而家入境峇里要等幾耐?下個禮拜飛要係峇里轉機 得三個鐘驚趕唔切
30分鐘左右
我上網睇Nikko Hotel個rooftop 單位幾正喎
邊到麻麻地
你上次唔係問我Mulia點既咩
如果你揀mulia應該會覺得好正
岩岩開放左中國都有好多人去峇里島,佢地最中意仲要就係住Ayana先岩,無理由靜架
之後住邊間?會唔會去ubud?
去左rock bar未?阿一鮑魚幾好食,仲有Sami Sami同Unique都唔錯,可以去試下
30分鐘都要70蚊,包車10個鐘都係250左右咋喎
你跟住呢幾日去邊到玩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞