(峇里島)你地去峇里島住邊同玩咩?

1001 回覆
44 Like 10 Dislike
我去個陣好多人
感覺麻麻

如果依家唔多遊客應該會幾好
有咩酒店推介
我想係cafe睇巴杜爾火山
個陣住邊間酒店?
Jimbaran Four Seasons, Raffles
Jumeirah, Bulgari
Apurva Kempinski, The St. Regis
Mandapa, Four Seasons Sayan, Capella, Como Shambhala, Buahan
呢間超多人贊,去過既基本都中意
Amankila
個島係day tour 無過夜
峇里, 剩係記得朋友係個邊結婚請我過去做兄弟, 夜晚同個姊妹係酒店行過佢地房聽到新娘叫, OH YEAH, HIT ME BABY
咁係巴里島個陣呢
Alila Uluwatu
Hyatt 買分換住宿抵玩
Mulia點睇?
哇Alila 唔錯喎,配套好好又齊全
有成17間餐廳,中餐廳仲有間阿一鮑魚
仲可以優先訂rock bar
巴打個陣有無去rock bar同阿一鮑魚?
佢個到既餐廳你試左幾間,係咪都好好食?
入面服務聽聞都幾好
住左幾日?咁多日都住呢間嗎
Hyatt買分換住宿點玩架?未玩過
呢間唔錯,入面設施多,服務好又熱情
佢最出名係有間食8國自助餐既餐廳
都好出名下佢個自助餐
住呢間都係唔錯既選擇
上次去我無係酒店食過飯
所以comment 唔到酒店d餐廳

Bali人服務就真係無得頂
成日都笑笑口serve 你
Even 住d 平價既酒店都係

Hyatt 買分做緊75折
你Google search 就搵到
大概15k買11萬分

Alila Uluwatu 係Hyatt Cat7酒店
正常就30000分換到一晚 standard 房
Alila Standard 房已經係pool villa
房價大概係6000幾蚊咁上下
咁跟住你就自己計下點買係最抵
用錢加分換房都係一個唔錯既選擇(半價+一半所需換房既分)
同埋我去Bali 個陣仲係Hyatt Globalist 唔多唔少都有野送同埋upgrade

Btw Hyatt 上年開左間Andaz 係Sanur個邊
Pool villa 都係賣3000幾蚊 好似仲有private beach access
可以考慮下

有興趣想問多d 可以留tg
想問下用分換係咪多數唔包早餐?
最普通個隻member有無得upgrade?
巴打好詳細,唔該哂
弊啦我而家又睇中Bulgari , 想訂了
住Mandapa 好定Bulgari好
基本member可以話係咩福利都無
住夠10晚就有2點check out同房upgrade 1級(只限客房升級,即係唔會升套房)
好想訂崖景,點算
睇到Mulia真係幾正,但係如果想住水明漾,有冇酒店推介?謝謝
想問大家 nusa dua 會揀 ritz carlton 定係kempinski
上網話kempinski service 好差會受氣
ritz carlton 感覺又舊d
兩個價錢 差唔多 ritz carlton 我有得搏free upgrade 同有780hkd dining credit

求指教
我揀ritz calton, 服務最緊要
Hotel Indigo.. 幾新淨,價錢合理
最後終於fix 好行程, 第一次去峇里, 先留seminyak 3日睇景點, 再去ubud 3日吸天地靈氣, 再加nusa dua 2日嘆世界
想問下大家有無spa 推介? 酒店spa 貴一大截
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞