(峇里島)你地去峇里島住邊同玩咩?

1001 回覆
44 Like 10 Dislike
峇里島渡假我都覺得正過泰國
你係邊到見到單身鬼妹著bikini top?
Beach club定海灘定係自己酒店既泳池?
峇里覺一向都係澳洲人同韓國人多
無搽防曬?
3月尾去9日峇里
第一次去
而家開始plan
同女朋友去?
一齊傾下
想玩咩,住邊到,住幾多間酒店
其實峇里算唔算好貴
追幾頁見樓上個個巴打都six senses mulia
去一次旅行淨係機票酒店都幾皮
定係其實都多巴打住千幾蚊嘅酒店就算
其實峇里唔貴,平有平玩貴有貴玩姐
如果你講性價比黎講峇里好多幾百到1千就有獨棟villa住
仲要係帶私人泳池個隻
不過好多巴打都知道峇里島酒店服務,同埋個景一流,所以咪有幾晚住貴d
當然你要平玩,幾百蚊一晚包埋早餐獨棟 private pool villa 性價比最高
巴打想問下有邊間酒店1000頭樓下有早餐泳池推介
同埋d景點係咪多數伏,大部分人住酒店算

我依家住緊d濕鳩地方
book咗4晚唔同平野但都係集團所以好濕鳩
諗住試下d平價villa

但講真價錢貴4-6倍
我覺得體驗好難有種4-6倍嘅感覺
不過如果有budget 我絕對建議住靚d貴d
一黎個餐飲會好岩胃口,野好食,多餐廳選擇
二黎酒店所有人見到你都會叫得出你個名,笑住同你打招呼,什至係佢地如果做緊野,你有野搵佢地都會即刻放抵手頭上既野幫左你先都有
最誇張我見過直頭知你今日要飛,打包一d酒店野食比你係飛機食
三黎當然係個景啦,有唔少靚景同靚沙灘都比呢d酒店霸佔左
不過,你可以睇返我置頂講既野,峇里島住靚酒店係入面玩成日,同你玩我置頂講既活動又唔同玩法。
當然獨棟別墅你係香港幾千蚊都租唔到,
而家講緊幾百到一千就租到黎玩喎,咁你話峇里島抵唔抵玩?
Nikko Hotel 雖然日本人打理得好好,但始終有20幾年有啲舊,設施唔係好特別,個rooftop 單位成2000蚊一晚,但其他房幾百蚊有交易,變咗性價比有啲低,對住個海灘唔算好靚,附近有少少雜,同夜晚好多昆蟲,其基本上唔會出去個陽台

Ayana 唔多大陸人,反而好多韓國人,今日午餐先食完阿一鮑魚 Rock Bar 我覺得無咩特別,係海邊飲嘢咁

反而琴日專登去St Regis食早餐,無論食物同服務都非常好,200幾蚊一個人真係超值

琴日聽完有個人去完Kempinski所有嘢都無得彈,岩岩出反去Nusa Dua食佢間海底餐廳。一去到Kempinski酒店大堂已經好震撼,間酒店好宏偉好靚!海底餐廳1000蚊per head左右,但成個experience都好好,好值得,男友好後悔點解Nusa Dua個兩晚唔book,啲房2000左右都有。我覺得Kempinski必去 !
我覺得Bali玩酒店,建議去啲好靚嘅酒店住最平價嘅房,主打玩佢嘅設施,因為留係房嘅時間真係唔多
beach club同酒店都有唔少
抄咗個英國妹同挪威妹ig

Perth飛峇里都係3個半鐘
多澳洲人都好正常

反而因航直飛好似都要5個鐘
香港飛曼谷2個鐘到
難怪峇里唔多人講廣東話/中文
依家返咗Seminyak
都係dup吓骨
諗住遲啲去uluwutu睇fire dance
同去nusa dua嗰邊
防曬好似淨係防哂傷唔防晒黑
Del Cielo Villa

Bidadari luxury Villa

1000樓下包早餐
你而家已經人係峇里島?
住左邊d唔同集團講黎聽下?
景點去下海神廟囉,其他景點我覺得唔值得去打卡
你出島玩就另計
大部分人都會揀住靚酒店,因為峇里既靚酒店係真係可以stay全日或者幾日都唔會悶,酒店影既相同景仲靚過出面d景點
第一日未試其他地方
淨係去咗beachwalk同uluwatu temple
覺得香港公園同埋將軍澳popcorn好d
完全唔值坐2粒幾鐘grab

海邊都多昆蟲
咁係間酒店管理有問題
我上面都好努力係咁叫你地住Kempinski架啦
你地唔理我

個間阿一鮑魚味道都算廣東,有無叫鮑魚炒飯?食左咩?
Rock bar係去睇下日落同chill下咁架咋
有無去H2O泳池影相?
點解會特登去St Regis食早餐既?
係咪因為我係呢到係咁同你地講佢有幾好?
都話佢個早餐同埋服務係全峇里最好,得Ubud 個Mandapa 可以同佢一戰
間海底餐廳食左咩?有無相放下上黎睇下
有無坐tunnel table?
我都話Kempinski 皇宮酒店好靚,叫你地要去住下
你地都唔聽我講
下次二刷Bali再去Kempinski 啦
無錯
去d靚酒店住最平價既房一樣可以享用入面既設施同餐廳
不過我比較中意房入面有泳池,所以一般都會住靚酒店入面既villa或者帶有泳池既suite
Nikko Hotel 佢室內管理得好好,但天台我諗真係無計,隔離又係間爛尾酒店爛地一塊

去哂Ayana咁多個pool睇哂啦,H2o真係打卡,唔係用黎游水,所以我地都係去番Ayana resort個pool游水,不過尼兩日天氣麻麻地

阿一鮑魚食咗啲點心炸,海底餐廳book唔到Tunnel table呀,不過regular table都好ok,佢啲野食都好靚影相好勁咁,其實可以淨係去個度飲杯野都得,都係80蚊港紙一杯左右。
可能遲d爛尾酒店又有大集團睇中然後要黎起酒店
仲有好多酒店物色緊地係峇里繼續起酒店
因為條水實在太好搵
係呀H2O淨係打卡唔係要黎游水
Tunnel table要再加多20% service charge 個到
同埋一定要提前一個月book
你呢個係咩set黎?
係囉,d野食超靚,望落好似好好食
你用手機iPhone影?好鬼清
5 course dinner定幾多course 黎
食唔食得飽?
最好食係邊碟?個和牛望落好正
三角形既係甜品?仲有隻蜻蜓靚爆
我一直都仲糾結緊去唔去食呢間
聽聞呢間野有dressing code?
你地係咪著得好formal
搵幾個印尼妹
係呀
zipline邊間好玩?
熱氣球有冇玩過?
atv都會玩
可能會去火山睇日出
有女朋友要去影網紅相

巴打覺得邊個沙灘最正?

如果自己去,應該中間加插婆羅浮屠,不過女朋友應該唔太好
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞