(峇里島)你地去峇里島住邊同玩咩?

1001 回覆
44 Like 10 Dislike
姐係係海外搵當地旅行社book?
其實如果我想搵人接機同送機
係咪都係呢兩個app好?到時送機又應該預早幾多個鐘走好?係咪要預埋佢塞車
係丫
沙巴都係咁樣平d
睇d台灣人介紹
,興新咩都唔太清楚
首選想去格魯吉亞+亞美尼亞

不過我最後應該都係去峇里,但追post 有D巴打話D景點普通怕到時失望
呢個真,一生難忘成個銀河咁
你預左要包,唔包d 路都好難揸
Grab咪得
恐怖過hk 既水上樂園,有個好高既垂直sir 滑梯但好正
接機Klook 果啲book就可以
個司機仲會免費係機場等2-3個鐘 好平
千祈唔好landing 之後直接搵當地的士司機 去酒店
因為果啲全部都係劏遊客既司機黎

平日或去送機全部都用gojek (香港申請定)就可以
同埋去機場點都要預早幾多個鐘架啦
山卜啦咁易叫grab 驚無訊號 唔係到到有訊號
會去環球影城?
克拉碼頭夜晚必去,個到既夜景我覺得比香港清澈
成個感覺係好清新,超relax,仲要綠化植物比香港做得好,同環境融入哂,真心舒服,不過巴打去得2日都唔知去得幾多地方了,但珍寶海鮮一定環試下,人生必試美食
格魯吉亞好靚好似
點解巴打會睇中呢兩個地方既?
最後都係去峇里係因為?
我覺得巴打最好去YouTube search一下想去既景點望一望穩陣d,好似天空之門你睇完絕唔會想去,幫你慳返d時間先,然後去佢地講既water park個d玩好過
幾時去左峇里黎?
去左邊玩住左咩酒店?
我都未試過望上天空成個天都好似銀河咁多星咁靚
入面聽講好乾淨?
多唔多人入面著比堅尼玩,定一家大細比較多
好高垂直滑梯會唔會飛出黎,驚唔驚飛出黎玩個陣
咁好,咁接機送機我上klook 睇睇先
如果200蚊一程接機算唔算好貴
Gojek 香港申請定既意思係註冊ac定係綁信用卡個手續?
唔該Ching
應該未必去環球,睇下到時留幾多日,成日聽人講新加坡好悶,你果時玩左幾多日?
因為真係好靚,同埋好有歷史

峇里算係印尼最安全既地方,有諗住去泗水,但係得幾日好似玩唔到

天空之門果D唔去啦,太公廁,又冇咩特別
其實多數人都係直接用grab gojek
個度好少bluebird
而且有上車pick up point
有幾個staff幫手 等車頂多10分鐘
走時最起碼預多額外1-2個鐘塞車
除非你係少行李一個backpack坐電單車

注意電單車來回機場都唔係泊pick up pt
要預多d時間行去terminal

至於平時出入
都係呢2個app方便過你等的士
多車咁多 等候時間一定短d

去好遠去玩嘅都可以同問呢d司機包車
(唔用app 就咁問)
safari park值唔值去?
有無人食過Koral Aquarium 水族館餐廳?
ubud 個邊,個陣係印尼既新年
印象冇覺得污糟
一家大細同情侶bikini 都有
唔會飛出黎,玩個陣驚,驚完又再玩
想問下2月尾3月頭去會唔會都成日落雨?
唉 我仲book左 Hilton Bali, no refundable 添
必定去火山
但預左晚上1點出發 凌晨在星河下摸黑行山
但係火山上睇日出最靚
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞