(峇里島)你地去峇里島住邊同玩咩?

1001 回覆
44 Like 10 Dislike
Ubud 好撚悶 又潮濕又多昆蟲
mark定之後去
師兄一條友去?
一條友去有咩玩
唔好之後啦,過兩年又話禁止未結婚嘅同房,生左小朋友又唔岩去
唔知啊 未去過咪想研究下
目前知道靚酒店好平 燒乳豬好食 睇下火山 睇下魚咁
hea幾日應該唔錯
係怕交通姐
有冇潛水牌?
峇里北部有個潛點有艘沉船,幾好玩
我喺嗰度見過鯊魚仔同大海龜
仲可以試吓當地迷幻蘑菇奶昔
哇,岩岩去左睇X2 Bali Breaker,好靚好乾淨好企理
個私人泳池都靚,岩先睇完原來先十幾蚊
好抵住
Seminyak 係咪好多野行,諗起行Seminyak都幾舒服
同埋個到好多食brunch既地方, 仲要好多望落都好食
可惜我訂既酒店間間都提供哂早餐,唔係去食下當地既brunch都幾唔錯
同埋佢地既coffee shop又係世界級
唔值得
好撚多scam
好悶,好撚遠
要搭成個鐘快船入去
贊成呀Ching
峇里島揀間靚既酒店好重要,因為個到主要係玩酒店
同埋個到既酒店真係世界級,揀間好既酒店係入面嘆足幾日唔出去都好正,沉浸式既享受
我預咗到時日日訓到10:00先起身慢慢食個早餐,再係酒店休息下私人泳池游下水再睇下出唔出去
唔會,全程用 grab 好平好抵玩
可以call 電單車
個app幾錢就俾幾錢
周圍去食下野 最緊要方便
不過用gojek 抵玩好多
聽講好多間spa都無咩力同你按
Spa有無好推介?
要海景酒店一般都去哂Bulgari, Raffles
不過有海景個d好撚貴,成萬蚊一晚
我都搵左間由朝到晚好多活動join既,有收錢有免費既
同埋我會睇埋個間酒店既餐廳好無食先揀,因為都唔少時間係酒店入面
提下樓豬記得係重慶大廈換完錢先好去
當地好多找換店scam同埋個匯率好差
一朝早起身望住個叢林好正,未試過,所以訂左間係Ubud住,對住個叢林食早餐咪話唔休閑
你去過未?一定要去一次,全世界渡假既後花園
景又靚,酒店世界級直頭
搵多d fine dining 係峇里島到食都幾嘆
無潛水牌,純粹玩下浮潛
其實食完個畫面係點
我都聽講好遠,咁可以放棄唔洗去慳返d時間去食好野
Hea幾日直頭爽死,香港生活壓力咁大想放鬆下好撚耐
不過我上網睇佢地時燒猪飯通常都係得2塊
同埋好似好多都唔係岩岩燒完,係燒完放左好耐所以食個陣唔脆,火山我都想睇,不過唔會行火山,純去睇到火山既cafe就夠
酒店堅靚堅平,靚既酒店有埋私人泳池既幾百到一千都有
交通我反而怕塞車咋,因為我都預左唔少時間坐半個至一個鐘去其他地方食好野,驚一個鐘車程塞到變3-6個鐘
係呀
仲要船既班次少到仆街
通常可以即日來回嘅時候都好閪
去到既景點同普通峇里島嘅景點一撚樣
所以個d海神廟,天空之鏡,金巴蘭海灘全部都諗住唔去,好伏
咁你個次咪無左成日去一去
咁我換好錢先去,唔該Ching
都聽聞佢個到scam好多,我都怕怕
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞