(峇里島)你地去峇里島住邊同玩咩?

1001 回覆
44 Like 10 Dislike
而家book 新年會唔會好貴
知唔知宜家入境仲有咩限制?Google有啲source又話要買包covid嘅旅遊保險 有啲又冇寫要
我個陣玩左5日,
第一日到已經夜晚,去左烏節食野,有間日本野幾好食
一日去左環球影城
一日去左牛車水,食海南雞飯,肉骨茶,貓山王榴連
同埋出面街邊d攤檔—————》賣方包夾住雪糕既伯伯
味道其實就一般,但口感特別,新加坡周圍都有得賣如果街邊見到呢d伯伯
之後仲去左clarke quay睇夜景,個夜景好靚,覺得唔會差過維港太多,同埋佢可以坐船出面睇景,幾relax
最後去左烏節珍寶海鮮食蟹同麥片蝦(第一次咁食好正)
但後來發現Clarke quay都有珍寶海鮮,呢個可以睇住海景食
本身有一晚仲想去睇supertree,但係去到先知佢維修無開,佢個到既樹好有科技感好靚
唔該巴打教路
你中唔中意睇動物?中意咪值得去
我黎緊就係住呢間水族館餐廳既酒店
我都諗緊去唔去食好
如果食呢間就要坐佢tunnel位,可以係魚下面食飯
幾特別,但係亦都貴過普通table好多
野食唔知算唔算好食,因為上網睇過,有人話好食都有人話唔好食
但係佢就屬於fine dining,情侶去一般比較合適
同埋佢好似有工作人員潛水然後比你影相或者隔住玻璃同你影合照
上網睇人地影親個天都影到成個銀河咁
玩個d洗唔洗排好耐隊
好似11月-3月係雨季,你預落雨算多
係fine dining, 仲有dress code
我book左未去 搞到要帶恤衫長褲去旅行
想問下book 司機一日 係咪司機會係車等 or 司機做導遊帶住介紹?如果去景點要入場費 要買埋司機個份?
另外行李放係司機車出去玩有冇危險?
我上網睇過好似無private pool,仲郁要1996年開到而家
望落都好殘舊,認真唔值得,只可以講你可以住得好d靚d
你去幾多日?去邊玩?淨係住呢間無其他?
可能會係beach club或者rock bar睇日出
唔會行火山了
不過會去cafe睇火山
講錯,日落先至岩
你去幾多日,諗住去邊玩同住邊間酒店先
一般遲book實貴d,仲要旺季
去8日
book左Hotel Indigo, Udaya Ubud 同Hilton Bali
就係太多選擇唔識揀 靚既酒店又要3千起跳
見到其他ching一去就住Raffles表示好羨慕
你真係好鍾意食咁 講到咁好食
你去幾多日,去邊玩,幾時去
淨係住一間酒店?
你唔講我都唔知要dress code,搞到要帶恤衫長褲去咁頂癮
如果你中意食fine dining,仲有無book左其他
我book左好幾間食fine dining,需唔需要比埋你睇有無興趣去食?
太窮巴岩先睇到你講住邊同住幾日啦
好呀 請推介
我見YouTube d人介紹片都係著恤衫 應該走唔甩
我來緊第一次去 所以唔太熟
奶醬巴知唔知點解峇里比起泰國咁少香港人去?
明明依家國泰日日都有機飛又係直航
好似最少打兩針
其實出發前10日 check最準 而家政策日日變
有無推介邊幾間性價比高
1月21~29去
有兩種,一種係你可以叫個司機做埋導遊介紹既
一種係係車等,例如300-400蚊包12個鐘咁,你想去邊同佢講就得,佢係車上等你
景點如要入場費無錯要買埋司機個份,除非個司機唔入去,或者一開始你比佢個價已經傾好左包埋佢景點入場費。
其實峇里島都好安全既,放係佢架車車尾箱入面又唔太洗擔心會比人撬開。如果真係太擔心既話可以同酒店講聲,check out完可唔可以放住行李係佢到擺先,玩完再返去拎
睇緊 峇里有咩好食,不過D野都唔平
機程遠,泰國性價比高好多,野食岩食又平又近,多野玩同睇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞