(峇里島)你地去峇里島住邊同玩咩?

1001 回覆
44 Like 10 Dislike
係喎你又幾時去
係啊 應該係2pm check in hea 到第二日12noon
每日食餐lunch轉酒店,其實都唔chur (?),所有其他時間係酒店
所以諗緊洗唔洗頭兩日住平d,就可以去睇梯田
(但如果其實麻麻地,可以去都唔去)
好似無咩行李,住酒店嘆下d service 同裝修
淨係住死一間好似無咁嘆

住Bisma Eight Villa, Como Ubud Villa, 同埋一間未揀啊
四年前去Bali最記得係同老公包車去Nusa Penida浮潛同埋喺Kelingling beach行
個懸崖靚到仆街 無大陸人全部都係鬼佬
浮潛嗰陣隔離游住幾條魔鬼魚其實有啲驚
同埋仲見到一堆海豚
Komaneka, 唔知對你黎講算唔算靚啦
你9月咁快plan定,不過有時覺得plan果下仲開心旅行果時,因為幻想總是美好的

我應該6月
呢排成日落雨,kuta都無咩聖誕氣氛
我都唔鍾意ubud 可能樹林同埋古建築物唔啱我
唯一覺得正就係去參觀咗咖啡園飲咗貓屎咖啡
Seminyak真係正
後悔無住多幾日
啲西餐超好食 好多澳洲人喺嗰度開餐廳
kuta係垃圾黎
食野都係食返西餐算,印尼野個d Babi Guling, dirty duck真係搞唔掂,唔岩口味

算靚啦,又對住個叢林又大部分都係鬼佬
夠清靜舒服,不過我見要住有private pool既villa都要3500一晚,係呢到stay一日爽死
唔會啦9月已經好多大陸人去
原本以為你去玩足一日出面,然後返黎第二朝又要趕住check out,你stay全日係酒店既話我覺得ok無問題咁又,唔chur,難得去得bali,都想試多幾間酒店,我絕對明白
你lunch都係埋酒店食完全唔會chur啦
我覺得梯田你住酒店個陣個view睇到或者出入酒店個陣睇到已經ok,唔洗特登去睇,如果真係去睇梯田既話,我建議去梯田既day club好過
我上網睇人地去個一個梯田day club好正,又有野食,仲有網床

另外烏布酒店你仲有一個quota
Suggest 你可以考慮下呢幾間
Four season resorts bali at sayan
Mandapa
Kayon Jungle Resort
想請問知唔知中間浴缸落地玻璃係咪 one bedroom villa 一定有?因為見到佢floor plan 斜咗個浴缸。唔該你
真,我好中意plan行程
因為發現峇里島好多野發掘
咪慢慢揀慢慢改到行程滿意為止
6月好似都係淡季,淡季去最好,唔洗咁多人逼
其實只係stay左兩日bali
主要去komodo睇科莫多龍
清仲係kuta ?
靚影得
好難捕捉到個畫面
我都係中意ubud 個叢林同梯田only
佢既古建築物都一樣無太大興趣
貓屎咖啡好飲?
返左香港
Ubud palace可以唔洗去
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞