(峇里島)你地去峇里島住邊同玩咩?

1001 回覆
44 Like 10 Dislike
唔正經唔開名
好似係因為佢地既自來水都係抽海水處理
但係又落唔夠化學水處理所以好污糟
佢地既自來水係到唔到飲用既程度
當地人都係飲支裝水
所以無論刷牙同飲水一定要買支裝
唔係好易肚痾同腸胃炎
比錢book啦,你一定唔會後悔
Bali既沙灘酒店黎講佢真心第一
個早餐都幫佢加唔少分啦
仲要佢個白沙灘真心優質,人又少,又靜
又乾淨

如果係叢林黎講第一肯定係Mandapa
懸崖黎講就最靚同服務最好就係Bulgari
我覺得酒店黎講峇里島靚酒店一定多過同發展成熟過泰國呢樣唔洗講
第二係泰國既島係海灘就真係純海灘
有幾多個海島會有峇里島咁樣既叢林,梯田同火山
佢既叢林太靚啦
野食就搵左成個list去食,又唔驚餐餐食印尼餐
你肯搵好野食其實個到既野食有好多好食
不過唔多人宣傳咪無少人知
你係個島酒店玩到悶仲可以去club
個到既club幾多靚野
有幾多海島有咁成熟既club玩
所以好多人都唔識玩峇里島
原來係唔正經
幾錢一個鐘?
咁你而家仲係nusa dua?
之後有咩搞作
酒店睇你識唔識搵同肯唔肯比,當然我覺得峇里係相對上新少少,至於玩同食就見人見智,每個人要既野都唔同。

但有一樣野我好憎峇里係機場,海關慢,同個度係必然會塞車,重要係唔短時間,其中一次我坐早機由hk 出發,無記錯,我係夜晚8點先到酒店... 真係去轉歐洲都得...
岩岩番香港!! 呢2日再POST REVIEW
佢出名塞車架,所以如果係玩最好係返個一個區玩
你個次係直航?只能夠講你個次真係好唔好彩
終於玩完返黎啦
有無去食我比你上面個list既餐廳
等你出review
食我淨係可以去到邊食到邊成日夜晚做SPA求其食咋
玩成點個體驗
仲有酒店體驗如何
我推介d spa點
酒店今次真係去過既旅行目的地入面最正
indigo seminyak 行新潮精緻路線
alila ubud就融入自然 (仲free upgrade左做tree terrace villa比我)
amaterra 就民族風同渡假村路線
真係各有各好
服務可以話係隨傳隨到, 真係一流
然後先發覺香港人呢幾年玩staycation真係戇鳩, 貼錢買難受, 堂食又限, 泳池人數又限
得三四百呎房好意思收人千幾二千蚊
係峇里千零蚊已經全包做大爺
仆街刷牙冇用到支裝水
至於SPA今次就最中意UBUD TRADITIONAL SPA, 我連續去左2晚仲同店主做左朋友
佢話希望可以多D香港人快D番去幫襯
佢D房同成個環境係我今次去咁多個SPA入面最靚最RELAX, 價錢又唔貴, 大約400K/人, 做完之後D 茶又好飲, 又有DROP OFF服務送埋你走 (我住ALILA UBUD佢都肯送, 第二晚送唔到我都幫我叫GRAB比埋錢), 真係超級好
所以專登番黎再推介下比大家
唔怪得有時沖涼果陣飲到啖水係有D奇怪化學品味
做幾耐
淨係按摩定係連埋浸浴之類
最衰唔係住ubud特登入去唔抵
想問下大家邊度唱散紙好
想比多d人tips但得100k大紙
有無相放上黎比大家睇下個indigo 環境同房
仲有Alila ubud 既相
係咪無去錯呀,Bali真係好野黎架
你睇下香港rosewood, St. Regis 個d
成4000蚊到過萬蚊一晚
你再睇返Bali,4000蚊住到好豪又有私人管家
又有private pool,去到真係住就得
咩都有人幫你,根本過去就係做皇帝
仲要幾百呎,Bali閒閒地都過千呎…
仲要個景Bali贏哂,對住個海同叢林
你之後用返支裝水刷啦
Spa你有無影到佢地個環境?
我比你既spa你全部去哂?有無排名排返去過個spa
我到時住Ubud住9日
我都會去呢間
又平服務又真係好好架
不過佢唔得閒送你幫你比埋錢叫Grab真心好到癲
係呀,所以正常都要合埋口沖涼架個到
你個行程仲玩左咩?有無多d相放上黎share
好蠱惑架喎個到既人
當地既人會瘋狂數錢,趁機拎你十幾張,你要不斷數到最後一刻,先知佢有無收到你錢
一般都係香港換好哂過去
我呢幾日又冇咩又冇肚屙
仲以為酒店自己會filter多次
不過驚甲肝
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞