(峇里島)你地去峇里島住邊同玩咩?

1001 回覆
44 Like 10 Dislike
我真係好中意食野唔係講笑
所以我推介得既真心好食
淨係酒店你洗左幾多?
淨係酒店你洗左幾多?
我個陣唔耐
Metis 可以去食下
原來已經執左
你可以search下以下我講個d,真心正
Kubu restaurant,呢間米芝蓮黎既,係條河邊食,你仲會聽到水聲,野食評價大部分人都好高,d野食唔錯,同埋食野既地方你search下會見到,係一個好似鳥巢咁既地方食
Room 4 dessert,呢間好特別,佢分別上前面係7道既咸口菜,之後好似上14道甜品,仲要頭7道菜係一個地方食,之後7道菜佢會帶你去第二個地方食,最後7道菜又帶你第三個地方食
Cuca
係一間做創意菜既餐廳,做既野食更似係分子料理,好評都好多,所以好推薦呢間
The Cave
係一個天然鐘乳洞入面食野,仲有每上一道菜就有一個燈光show睇,好等別既體驗,必去
API jiwa
亞洲既fusion 菜,食完野可以加入睇露天電影又可以去篝火個到燒棉花糖,係露營風格
Locavore
係亞洲50 best既餐廳,係根據季節性做既創意菜,好評最多,又係必去
咁仲有無邊間推薦
bookmark左 逐間慢慢睇
海神廟去下當睇海,ok
金巴蘭海灘食下海鮮睇日落,無壞
天空之鏡就咪傻,但係睇下建築都係ok, 印度教幾有特色
零針撚
想問下有無人知去峇里仲使唔使打兩針
我上網睇好似仲需要?
Budget 幾多先
去幾多日,想住幾多間
bro 方唔方便tg 傾下? 我第一次去無咩概念
t.me/forguse
21或者22出發, 29號番, 唔連機票每人1萬5至2萬左右有無得諗?
爬完文見大家都係SUGGEST玩酒店D活動而唔好出去睇景點
想了解多D有咩活動? 同埋房價係咪已經包左呢D活動定係要再逐樣加錢?
要,要出示比佢睇打過最少兩針
食野係咪都係諗住食普通印尼餐?
個到有海鮮,有印尼餐(印尼炒麵,炒飯,烤猪肋扒,串燒etc…)有fine dining(創意菜,fusion菜),有brunch(pancakes, burgers, Egg Benedict,fruit yogurt etc…)
有cafe, 有自助餐
睇你想食咩,如果你無咩方向我都可以推薦下
房價一般唔包呢d,房價一般淨係包左每日早餐,welcome drink (唔係間間有),60mins spa(唔係間間有,接送機(有d有,有d無),要睇清楚問清楚包咩)活動全部都要你自己比錢,睇你想玩咩然後join tour ,或者包車一日去你想去既地方玩,bali可玩既活動有睇/行火山,滑翔傘,激流,浮潛,越野車,去rock bar睇日落,去beach club,去spa,出海追海豚etc…
酒店既活動有d有騎駱駝,瑜珈班,cooking class,spa,painting class,晨早步行等等,比較多類似興趣班咁多享受式既多,如果每人2萬budget,建議住1000-1500一晚既resort or villa,去bali玩酒店錢唔慳得(我自己既玩法黎講)其實2萬一個人都夠既,因為個到食野真係好平,一般幾十到200蚊一餐左右,spa都好平,如果唔係餐餐fine dining既話,2萬一個人無咩問題
講漏左仲有水上樂園
多謝巴打, 方便既可以tg 推薦下, 剛剛add 左你
景點可以睇,只係某d景點宣傳過度為左吸引遊客,故意制造多d景點去吸引遊客,好似swing咁。但唔知你係邊類人,有人中意睇下歷史建築,感受下古代既環境係點,體現當地文化,都有人中意睇景,有人中意四圍搵好野食,你要知你想玩咩先得
我淨係想睇火山同廟
係咪得呢兩樣係真景點
同埋去d 靚海灘
好食個d野唔平架
不過都比我搵到除左傳統印尼餐外,我覺得會好食既餐廳
Ching要唔要聽下等我推薦下
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞