(峇里島)你地去峇里島住邊同玩咩?

1001 回覆
44 Like 10 Dislike
去東南亞一定係享受 去睇景一定食哂屎
係呀
啲找換店又要手續費
匯率差
又會偷錢
真係屌佢老母
天空之鏡真係伏到傻
你可以去YouTube 睇下
其他兩個都可以去下
師兄比佢偷左幾錢
天空之鏡我睇到呀,睇人地影既同埋現實簡直好似撚狗咁
屌你老母,天時暑熱排兩三個鐘影張相真係on99
利申冇去
認同,mulia真係好正,果時住villa 有私人泳池,坐golf car 出入。早餐都好正。staff 勁好,成間野都好靚,同埋算係新酒店
月頭係個到hea左8日 無曬大陸人真係好正
beach club 可以去 可以hea半日
日日就係去唔同地方睇日落
藍夢島浮潛幾靚 見到三條manta 同埋珊瑚都幾靚
補充,疫情前去果時mulia ge villa 一晚五千幾港紙,係有紀念日先會住mulia 既villa,不過佢普通房都靚,始終佢好似係6星酒店

普通細酒店既villa 千零蚊都有私人泳池架啦,純粹hea下既話都夠做
Yes both Grab & Gojek
如果你去過beach club同resort
去canggu住海邊都幾好
多long stay外國surfers同expat
海邊會有滑浪比賽
黃昏d人出晒黎放狗打排球
無kuta個邊咁多遊客

Beach club去過好多個
各有風味 我中意chill d
Canggu附近試過la brisa Bali
不過本身嗰度沙灘就已經好多live band/dj
用圍坐下bean bag睇日落
如果到達個程坐grab/gojek
用cash俾完呢程後
可以叫司機幫你top up ewallet
如果佢有200k 你可以俾cash叫佢轉俾你
咁你以後坐車買野食自動扣
慳返唔駛煩無散紙
但呢個服務係只限你啱啱坐完架車或外賣完
每間villa都有private pool,出面有infinity pool,X2又識得經營villa酒店。

缺點就係設施會比較少同唔近沙灘
唔推介anantara uluwatu 雖然無敵海景 同房好靚 但係好少activities同配套 同野食好貴

uluwatu temple 值得去 小心馬騮
排隊都仲有人去先癲,明明見到現場同街邊無分別
如果後期P圖咁直接求鳩其搵個地方P都得啦
新既咩?
幾時開呢間野
因為係當地政府主打旅遊地點
Scam 鳩啲旅客去
Mulia 靠近沙灘嘅泳池正到癲 酒店中央個泳池朝早仲有staff教泳客做水中早操

最癲係泳池d沙灘床唔可以自己鋪毛巾 一定等staff親自幫客人鋪

酒店太大搵唔到路問staff staff直情放低手頭工作帶埋我去 所有野都滿分咁濟
Beach club推薦邊間?
有見人講beach club好多人偷野唔知真唔真
Ching仲去左邊到睇日落
我都搵緊浮潛邊到好
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞