(峇里島)你地去峇里島住邊同玩咩?

1001 回覆
44 Like 10 Dislike
係呀 我新年嗰兩要機票都係miles摸
你去幾多日?
5日
有冇住過六善?
太貴住唔起
因為食野方面其實泰國野口味更加適合香港人
印尼餐唔適合大部分港人,例如有d西餐,中餐,日本餐咁,到佢地手上整到出黎可能食落味道奇奇怪怪咁,因為佢地就算整印尼餐以外既野,都好中意落佢地自己既香料同調味咁,所以會令人覺得食起黎都好似食印尼餐咁,因此要用d時間去搵好野食又唔會中伏,同埋都偏甜既佢地既印尼餐。第二樣係因為峇里島比泰國落後,泰國都有唔少既shopping mall 去買下野,峇里比較原始,得d又細又up dup 既商場仔,仲要少。水上活動黎講泰國都比峇里島多選擇,泰國又比峇理島大好多倍,咁景點同可玩性自然都比峇理島多,野食方面泰國直頭多選擇過峇里多多聲添 所以一般人都會揀去泰國因為佢玩水上活動方便,周邊的島又比峇里島周邊的島開發得比較完善,又可以購物,食野又多選題,可玩性又高d,所以我覺得去泰國既定位係真係玩,食野,購物,而峇里島既定位係渡假,如果問我峇里島有咩優勢比泰國好,我會話係酒店,峇里島酒店真係世界級聞名,所以渡假為主,所以酒店先會愈開愈多,你見佢酒店愈開愈多證明佢呢個地方就係比我地去渡假去玩為主,所以去峇里唔揀間靚酒店我覺得真係好浪漫,等如去日本唔搵d靚既壽司刺身食一樣,同埋泰國比峇里去個d交通都比峇理島方便,峇里島既路去邊都得一條路咁,唔會話去第二到會多條路選擇更加快,如果去一個地方睇地圖可能算近,但搭車時會發現條馬路做到要兜一個圈先去到。都因為路少又窄所以旺季去一般都會攤換交通
而香港人一般都中意玩同食仲有購物
純渡假既比較少,好多香港人可能會覺得純渡假好悶。
所以咪好多人都揀去泰國玩比較多
仲有食野方面你真係要認真搵先搵到好野食
你去到周圍行搵間餐廳食,中伏機會唔係細,中伏既意思係可能覺得口味,野食一般般什至係唔岩口味,所以個到搵好野食我覺得要花d時間同心機
而玩黎講,都要事前上網訂定或搵包車司機帶路先搵到野玩,所以峇里島要用多d時間發掘先知有咩吸引人既地方,無泰國咁明顯自然就無泰國咁多人去了
所以你諗住改加碼住多幾日?
浪漫餐廳打錯左
改唔到 唯有遲下去多幾次
下次去要玩埋北部 個邊好似都幾多嘢睇
唔係喎,佢既野食望落唔錯喎,我建議你照去,因為都真係幾有特色
同埋你同佢book tunnel table就到一定有得坐水底

其實ok架喎你睇個環境
同埋坐tunnel table會收多20% services charge ,一定唔會係去到到時先揀
仲住過邊間?
有無人最近入過印尼境
依家入境有咩要求
佢官網東一忽 西一忽睇唔明
出示Vaccine Certification (2劑)
除左呢個之外,其他既都無咩特別
正唔正?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞