(峇里島)你地去峇里島住邊同玩咩?

1001 回覆
44 Like 10 Dislike
D人係酒店,一般都會有boxing, cooking, yoga, etc 各樣活動玩,第二係酒店亦都比泰國既布吉多好多選擇
一般峇里島既五星酒店,佔地面積係大到有幾個pool, 同埋有自己既沙灘,有唔少入面仲有靚教堂,其實d人留係酒店都係渡假,chill下,愈貴既酒店服務當然係愈好。

峇里既酒店有唔同既生態,有d係火山對住既酒店,jungle入面住既酒店,懸崖上面既酒店,仲可以睇到印度洋,係沙灘酒吧beach club附近既酒店,佢既酒店環境係好多元化。你因為你一次體驗唔中意峇里我都無野可以講 只想講咩地方都有人中意去玩架啦

峇里島如果真係咁差佢既酒店點會愈開愈多?
拎雅加達比其實無野好比,總有地方食野貴d平d
峇里都有好多平野食架喎 但我去峇里島玩唔係因為佢食野平而去,係為左渡下假relax下去,要既野根本都唔同點樣拎黎比
每個地方都係獨一無二架啦,只係你唔中意佢姐

你咁講我都可以話布吉,蘇梅有既峇里島都有,係咪先 峇里跳傘潛水個d真係超平喎,有無了解過先

泰國我都一樣會去架,所以其實無衝突
可能你真係唔適合峇里島既玩法啦
我去峇里主要係為渡假chill下,睇景,做spa同埋皇帝咁享受。
不過你了解過都可以知道其實峇里好野食都好多,但你出發前真係要發掘一下囉

佢係同泰國唔同泰國遍地都好野食,呢樣真係兩個唔同國家黎,所以都無得好講
Gym room樓上個泳池都幾正喎
酒店環境綠化都多,唔錯
請教下,一家三口3晚resort 應該揀Ayana/four seasons/ intercontinental ?
bali no more
一月份去左 dllm
呢世都唔會再去
Jimbaran 個間four season
有托兒服務,kids club,小朋友游泳池,遊樂場
網球場,乒乓波,桌球,gym room
圖書館咩都有
佢有間bar d野幾好食,仲對住個沙灘。
住佢對住海既villa直頭一流,爽死
經歷左咩
東南亞你expect d咩姐?
我農曆新年去日日大太陽曬到甩皮wor
係咪你柒碌又多閪要求連個天都想玩鳩你呀
嘩正野
睇黎我要快d貼相平反下
睇左咁耐隻傻閪港豬淨係識飲飲食食, 留係香港柒就最岩
你都費事浪費時間教精佢啦
去邊到玩都會做定功課架啦其實,條友自己又唔睇下攻略
我都無聽你講話落雨,可能條友真係柒得濟個天都玩鳩佢
係咪呀,我都話你要快d貼相架啦巴打
D人唔識玩Bali,就上黎up
我真係好睇唔過眼,自己又唔識上網搵邊到有又平又好食既野,搵到間好食既又嫌人貴,又話第二個地方平過佢
係對住米芝蓮個list食既話呀,咁當初佢唔做定功課睇峇里有無米芝蓮同幾錢?我覺得佢自己講野都戇鳩鳩 都唔明點解自己唔做功課又要賴個地方無野好食又嫌人貴,係既話當初又唔去曼谷喎佢自己
佢拎咁多個地方又雅加達又馬來西亞又泰國入面既曼谷布吉蘇梅島先等如一個峇里島,佢都仲好意思係到拎黎比比比,真係好嬲
我諗佢都真係淨係識係香港飲飲食食
邊有人去玩唔做功課架,唔做功課就預左柒架啦,又要屌個地方衰,邊有人咁賴地硬
你想去曼谷布吉玩就唔會去Bali啦,睇返呢個po 好似你同上面個紅光絲,你地入黎做完功課,個個都玩得好開心,邊有佢講個d野架
每個地方都有注意事項架啦
呢d傻閪係要餵到埋口點會明白做功課搞得掂成個行程好順暢果種樂趣
btw我都中間有落雨, 但永遠都係行完d景點上番車先落, 或者預左果日係酒店泳池游水先落
我都唔明點解咁好彩, 可能個天都幫d下過苦功既人
真,做功課個過程其實好驚喜,愈搵愈搵到好多自己想玩既地方,活動,探索唔同酒店既特色,探索唔同餐廳既野食,搵到自己想食,想玩,想去既地方同酒店,好開心個過程
巴打好彩呀
既然咁好彩快d放相上黎分享下你個遊記
想問呢個星期係咪係咁落雨?就快去
落陣雨,上面個巴打好好彩,行完景點上車先落雨
你去幾多日?去邊玩?
住咩酒店?
咁就好 去5日住seminyak 果邊 有冇咩beach club 介紹?
5日都住水明漾日日都係水明漾附近活動?
Finns, Atlas, La Brisa, Sundays, Potato head
食諗住食咩?
泰國我係細個同阿媽阿爸去,無太多印象
上網睇覺得泰國酒店普遍冇峇里島咁大
新年出發玩左1星嘅
雨係有 但意料中事 本身就雨季
反而比我想像中少雨
見你話kuta好 我估你本身都唔係歷險類嘅旅人
去bali都係享受陽光與海灘 交通預左會閪
但整體感覺幾好
當地人又nice
景又靚 又乾淨
Villa算唔錯
你去Bali諗行mall就死得啦
人地地方唔比起高過2層
野食人地出名係外國野食
意大利西班牙呢d勁高汁喎
整體真係得交通差
係唔係要A仔先潛到?
利申:得O仔
係呀!峇里點解酒店可玩性比泰國高咁多就係因為佔地面積大好多
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞