(峇里島)你地去峇里島住邊同玩咩?

1001 回覆
44 Like 10 Dislike
你個陣有無去beach club?
我唔知邊間beach club好同埋日頭去好定夜晚去好
Canggu而家多人到喊
成個區既物價都比遊客推高哂
好多villa都加哂租
餐廳都出現overprice既情況
而家每一日都會塞車
電單車都搵唔到位攝
大車直頭冇運行

利申住canggu
個人覺得最好就down返個gojek
呢個app集foodpanda uber gogovan的士台於一身
你call私家車接易過你搵bluebird 仲要平d
3個星期,可能7-8日,新加坡可能2日到

水上樂園咁近太方便,唔去對唔住自己

住未決定啊,應該都係水明漾,tour就咁睇好少選擇,可能去到再睇睇有冇其他選擇
如果私家車唔坐地起價我都放心既
我驚佢地會坐地起價咋
Ching係canggu 長住?
有無邊間spa同beach club推介
Canggu 好多好野食,有無推介
任何時候都會塞車
所有景點都預多一個鐘俾佢
我去kuta ubud 金巴蘭
酒店唔好太平
食咗一間日本餐廳 叫indigo
Beach club 可以三點入去開張枱
可以玩成晚
你跟app call個d唔會起價
佢地有哂名同車牌係gojek度
玩起價只會斷自己米路
街邊搵既例外
清一條友有咩plan
我plan緊3月去
但感覺好多野好似一條友唔抵玩
Spa就要去返Seminyak搵
不過我就唔太清楚了冇做開spa
Beach Club可以去Atlas
聞說係亞洲最大既beach club
係Berawa個邊 附近都多餐廳

另外有間叫Lovester既烤多士 必食
佢個龍蝦多士真係世界級
鍾意食burger可以試burger brothers
近Perenenan個度有間越南餐廳叫HoiAn
都係幾好食 值得一試
未啊
問題係我唔識潛水 係咪應該學左先去 唔潛水好似唔知有咩做
我直情怕水
打算睇火山睇景多 但交通應該貴到乜 一條友
水我就唔怕 識游水
交通我就唔知 所以問吓有無grab電單車
越南搭過好平 5蚊hkd起 好正
印尼應該唔會貴啲
想問第一次去峇里 8日
第一日抵達ubud
第二日day tour ubud
之後三日住三間ubud 靚酒店
然後一日canggu 一日RIMBA

會唔會好可惜唔睇海?定係其實連個日ubud tour都唔去,應該住多晚靚villa?Ayana 會唔會好多強國人?
求指教
轉咁多次酒店好趕喎

另外個人覺得Uluwatu Temple 同Tanah Lot 值得去其中一個睇日落 (Uluwatu Temple 靚啲不過對你黎睇遠好多)
咁姐係我去食野訂左台都要預多一個鐘
清個陣beach club去左邊間?beach club好多鬼妹
酒店我搵左幾間最好既了
Indigo 岩睇過下,菜式都幾靚,但食落會唔會好怪d味,Bali煮野食好多時會落左佢地自己既調味料或香料,驚會變到好怪

唔該哂師兄
我down定個app先
岩睇左下Atlas,都好正下

龍蝦多士講呢個?望落幾吸引

我mark抵到時試咗講個幾間先
去左finns
都幾舒服
其實果區有兩大間
你唔岩行路就可以轉場
好多鬼妹一齊跳
味道好過壽司郎多多聲
3日住3間姐係一間住1晚?
邊3間ubud 靚酒店講黎聽下
你本身住ubud 已經有梯田同叢林睇
唔建議又再join多日ubud tour
寧願住多晚靚villa 好過啦,bali 酒店世界級,唔好浪費
Ayana 可以酒店直接幫你預訂rock bar靚位
唔洗排隊,rock bar睇下日落幾嘆
上次去manta point睇唔到manta
連個dm都話未試過
但除此之外對Bali真係超好印象
好鍾意啲印尼野食,去啲daytrip lunch box都好好食
啲人又勁nice
冇有錯 好食到癲
如果你唔怕食街邊野可以試下食bakso
有時候會有個人推車仔周街賣
夜晚想食宵夜必食Martabak
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞