(峇里島)你地去峇里島住邊同玩咩?

1001 回覆
44 Like 10 Dislike
我book左 但酒店無咩activities提供
想留係酒店玩一日就未必岩
我book左indigo seminyak, alila ubud 同埋amarterra villas nusa dua
突然開始怕ubud間房會有好多四腳蛇, 驚半夜爬過黎嚇醒
點解? Hyatt管理應該唔太差嘅
有冇諗住去邊度玩?
有,我岩岩加訂左一間Equilibria Seminyak, 原本係水明漾都訂左間Berry Amour Romantic Villa,呢兩間係水明漾黎講質素都好唔錯,早餐,環境,服務,私密性,都一流,位置仲要方便,入住Equilibria Seminyak 仲送兩張水上樂園門票
比你睇下呢兩間villa既特色
Equilibria Seminyak

Berry amour romantic villa

各有特色,性價比都好高,1500-2800左右一晚都有
仲有24小時私人管家,Berry Amour仲可以叫佢免費幫你整泡泡浴
我最後又加訂埋Mandapa
仆街貴到傻,但又見人一世物一世,試一試吓

呢間服務出哂名好,景都一流
如果係品牌酒店既話
水明漾既Alila Seminyak 同W酒店都好出名
不過就貴d
其實所謂上網睇到既服務差大多係講佢地唔夠人手,請唔切人去serve d客,因為畢竟kempinski係好大,超多間房。我覺得Kempinski係好值得去住囉。
第一新淨到2019先開唔洗講,設施都新淨d無霉味
第二係你如果上網睇到佢既lobby呀,教堂呀,成間酒店既view呢,現場睇會更加震撼好多喎⋯⋯我覺得日日住係一間好似皇宮咁既酒店入面hea好爽喎,同埋佢食tea既地方係最高位,個景正到傻,再講,d人自己個陣心情差咪覺得受氣囉,佢呢d做得5星酒店既職員唔會比面色同比氣人受先,呢個有d加得太多主觀感受落去囉
另外個間ritz Carlton 2015年開,唔夠kempinski新,酒店個景同埋酒店建築設計都唔夠kempinski靚同震撼,仲有你kempinski可以由朝食到晚喎免費…
因為我住cliff suite, 所以早餐06:30-12:00勁長早餐時間,仲要自助餐
15:00-17:00下午茶任飲任食
17:00-19:00 雞尾酒任飲,好似仲要係roof top bar黎,環境好靚好好
諗唔到有咩原因唔揀Kempinski
我上面講既個兩間Seminyak 既villa仲可以額外比錢去食燭光晚餐環境好靚好romantic
你呢間住幾日?咩房型?
你呢3日住邊幾間酒店?
Spa可以試下 Bhava, Jungle spa, Dala, Putri,
Ki Ashiatsu, Denyuh, Ubud traditional
呢到有7間,慢慢試可以
我上面講錯我意思係呢幾個地方你訂左住咩酒店
頂,未追哂文添,上面當我無問過
Alila ubud同amarterra 你住咩房型呀?
Ubud你唔洗擔心,呢d叢林地方一定會有好多四腳蛇同昆蟲
你好似好多活動食飯都book好哂了
不過差唔多,你仲有個半月就去了,提前一個月以上訂定岩岩好
你到目前為止仲book左咩
我而家打算去Finns club一個,其他既唔知仲有邊d好去
巴打仲去過咩beach club?
而家入境要求係點?有諗過去
去啦唔好諗
佢係咁多個海島入面最特別既一個海島
有火山景既酒店,梯田叢林景既酒店,海邊懸崖海景既酒店,應有盡有,同埋佢係有文化底蘊既一個海島
又唔會係純渡假,仲有商業街同商場,好值得去下
入境你出示返兩針證明都無特別
呢D SPA大概咩價位?
酒店果D要50-100USD
alila 住deluxe twin, amarterra 就住1 bed room villa
咁多蚊蟲點訓
另外想問下我會係雅加達轉機, 想問下而家仲多唔多過IMMIGRATION會問你收賄既情況出現? 好擔心唔比佢佢就唔比我去拎行李再CHECK IN轉機, 我只得2小時左右轉
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞