有冇跑步撚入嚟吹下水 (27)

1001 回覆
11 Like 1 Dislike
Zuk 貴啲都算

遲過喺出面買到手嗰下無癮
忠粉表示唔開心
加油

NB 派左鞋1080v12,有無巴打有興趣想接收(us9)
召喚斷九巴
對貓貓有興趣啲
BTW,我覺得我果隻色靚啲
毒巴係咩色
會唔會派白色 早知我都報
見到跑po一直都好正面,大家都好似進步得好快,想喺度分享吓啲負能量
我都想要白色,但香港斷晒碼
加油阿巴打,成功唔係咁易,雖然大家睇我都覺得我好似進步得好快,但其實我背後自己都有唔少挫折,例如
1.一開始我去運動場跑已經輸比一隊十歲小妹妹
2.大家都可以用easy心率持續跑到一段距離,但我跑好快就標高,唯有用run-walk-run黎慢慢適應
3.我都會見到其他人新手一黎就跑得好快覺得好羨慕
4.自己跑量做唔到好似其他跑友咁高
5.我樓下個場7點幾就關場無得跑
6.試過跑完高強度肌肉回復唔切,再跑每一步都好沉重,只可以抖
7.甚至乎定完一個目標出黎,點知一試就覺得勁難,大家同自己都覺得無希望無信心
8.自己一個跑得多,有時會感覺有啲寂寞,都想要有伙伴一齊跑,互相激勵

記得當初我跑10k既時候前期大家都覺得我好心雄,我又跑完頭兩次高強度訓練6分配速已經要抖成個禮拜先好,連我自己都覺得好似真係唔多掂想放棄我嗌晒救命,係得斷九巴同我講話我得既,遲啲凍左心率會低勁多(結果到果日反而仲熱左)

最後達唔達得成目標都唔係最重要,我覺得跑步係有奇蹟既,個奇蹟就係自己居然可以撐到過來,前日我自己去用心率帶測乳酸閾值,上到去果個位跑左幾分鐘都覺得好辛苦,諗返起之前跑10K撐左一個鐘真係覺得奇蹟
唔tt就無事
我都係zuk買,因為順手買左酒,所以遲左送貨
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞