有冇跑步撚入嚟吹下水 (27)

1001 回覆
11 Like 1 Dislike
憑大家都係毒撚,我知道毒ching一定得
交收成功,多謝各位師兄師姐
試吓由交收地點跑返自己公司

應該一切都正常
歡迎巴打入坑

啱啱交收埋對鞋

vaporfly zoom x
呢對賽鞋黎架wo
巴打有無第二對鞋
啱啱入手garmin 55 真係好鬼輕
想問下各位巴絲唔戴會唔會熄機
唔熄擺一晚就冇電
一直都係用緊run walk run,
而家我極度專注係跑步經濟性上所以先可以進步得咁快,上次跑完之後開始研究前掌跑法,再自己整個walk-run-walk改不過好多人都接受唔到run walk run可以skip

再加埋跑山彈住上山,練埋臀

不過我呢種練法真係唔係個個適合,淨係彈住跑已經比較消耗關節,但我天生體重優勢夠輕+著invincible就算彈起都可以承受到呢個負荷,回復得切。所以如果想跟建議都係用返一般run-walk method算。
下,正路無可能一晚無電...唔係apple watch喎
我用呢條式計要跑到好慢
心跳控制係(220-年齡) x 70-80%
我跑步機跑9KM/H已經90%
起碼個個一開始都係咁 照跑番70%先?
點會咁快無電ar,如果唔開gps 跑步可以用好耐都唔洗差電
之前bo叔就係買左假野
莆田貨不過真係唔建議新手著vaporfly練習,之前先有位巴打話比朋友水左買對next%練,練都腳傷
又去左自殘跑左6k recovery run
真係唔知
依家100% 長戴到聽日睇下點
9km/h 應該係7分速左右? 可以再壓慢啲 同埋呢個計法未必準 可以追翻post
報左名出年跑10km,希望抽到
我帶埋訓覺同訓練都只係一星期先叉一次電咋
10k
跟咗 garmin 個半馬 training plan 兩個星期,今日係連續一個鐘頭嘅 easy run,之前跑四十分鐘已經半死咁,今日汗得無乜幾滴,好神奇!

但對腳嘅肌力同耐力明顯唔係好夠,呢方面要練多啲先得。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞