[NBA] 亞特蘭大一線鷹 2022-2023 討論區

1001 回覆
2 Like 4 Dislike
如果繼續係nate用肯定冇打得咁好
冇啦腦細為左唔想俾少少豪華稅, 之後幾年又驚俾重覆稅
明明算頭幾有錢都咁孤寒
咁又真係, 而家跟Mike進步咁大
跟佢除左限制球員行動, 換黎少啲to之外
令唔到球員係體系下進步
我覺得換走bogi好似好過huerter
健康Bogi係鷹隊穩定過Huerter,
今年Huerter 係帝王唔使做太多分波組織, 3分自然數據上自然好睇好多

Bogi份約trade要加15%錢, 個腦細孤寒實唔制
加上Bogi份約唔長, 下年球員選項, 但應該會睇情況傾續約
唔換好d😂😂
而家真係交易低點,如果用1個低保護首輪+JC換到芬蘭司機+ 1個球員(match 返人工)返黎都偷笑

同腸換就實downgrade,唯一好處係當清佢份人工
咩Kuzma 應該唔使諗, Barnes 就好似跌watt 幾勁
呢一刻聽報價無妨 換就真係唔使
陣容係murray黎之後未磨合好 潛力未睇得哂

同埋downgrade就唔岩球隊方向
Upgrade其實都無咩邊個係可行又肯定強化到隊波
芬蘭司機個啲打爵士得 trade翻黎會唔會變翻公牛個個真係唔知
而家資源唔多, 用左3個首輪換DJ返黎,
我覺再換到高級嘅super star返黎真係唔太可能
要2年後先會多幾個首輪可以預支黎用
除非JC上返4成3分命中, 又keep到而家個防守效率
或則好難用佢+其他人黎換野
之前係有傳JAZZ對JC有興趣

https://twitter.com/TheRally/status/1593742170724642817

芬蘭司機而家俾足自由度佢打就有咁好表現, 同埋有戰術俾佢
主要係佢上籃好左好多, 以前真係太多入唔到去就射中距離
如果真係交易到又打JC而家個角色,真係會變返公牛個陣咁
加上佢防守又差啲

之前個季最高火力係擺Trae+Bogi+Huerter依個組合
個陣Trae無球可以用到少少出黎, 最緊要有3個點識傳+攻+控
芬蘭司機算係可以做到依個角色
但要Nate好似係溜馬度用Sabonis咁用佢先有效果

我未開季前咁想要Ben / Hayward, 雖然而家一個打壞一個成日傷
一直係想係Hunter上開發到, 傳+攻+控
可惜佢就係傳就唔多掂, 傳波視野得前面
變左純攻擊手, 雖然PPP效率好似排聯盟第2
聽日對速龍, 又讓咁多人+主場
希望Trae生性啦
https://twitter.com/HawksFanTV/status/1593674744053776386
Jazz Interested In Trading For John Collins

The Jazz can offer matching salary to Atlanta for Collins in multiple different ways. And Utah owns several first-round picks from the Cleveland Cavaliers and Minnesota Timberwolves, allowing them to sweeten any offer they might make.
有價冇市
最後個球play好精彩
第4節有少黑, 今次真係 AJ 救全家
搶到罰球籃板, 最尾一球又入
Hunter 除左第3, 第4節尾段2分鐘之外,
其他時間都垃圾
OT炒罰波, 快攻去到罰球附近射中距離, 傳波俾佢又滴走去後場
最重要係射唔出

JC睇得出佢好盡力, 但身體條件俾人屈晒機
AJ 3分球射6中1 爭少少
Trae 除左領先3分個陣太柒, 仲有炒兩罰之外
大部分時間都算受控, 決定做得算幾好 (比起之前幾場)
第4節個球弧頂3分如果唔入應該又俾人屌

DJ今日係射波差啲, 干擾Barnes做得唔錯
射波冇問題啦, 射手會自己修正返
佢而家價值就真係識走位同流動,
今日Aaron上唔多, 有佢做半個組織點, 先唔會打死DJ
比起Hunter純攻擊手, 佢拍波定直覺都好太多
我比mpj你你比hunter我點睇
組大學, 高中組合通常唔會有好野發生
加上又多件防守一般嘅會窮

火力就MPJ完勝, 兩件都成日傷
OFFRTG 111.2 (-0.1)
DEFRTG 110.9 (-0.1)
NET 0.3 (-0.1)
REB% 49.9 (-0.2)
3P% 31.9 (-0.3)

3分命中仲係跌緊, 今場又係射28%
好彩對面仲差, 打得唔算好好, 所以數據上都係微跌

重睇左一次, Hunter 都係打得差, 防守ok
問題都係上面講嗰啲, 同拍波有啲甩, 今場迫到佢要上籃
之前係咁射中距離, 因為準就keep住射就算

速龍都有用中鋒/射手追住黎Trae 黎打, 但Trae算有跟到冇放空晒
同埋速龍3分冇綠軍咁準, 所以可以縮埋去夾
亦都冇針住Trae打太多, 所以防守黎講算可以

DJ有少少唔係狀態, 打得算還好
Capela 幫手執屎完美

JC就拍波都係甩手甩腳, 又被人撞黎撞去, 3分又係咁
幾欣賞佢努力, 但體型太傷
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞