[NBA] 亞特蘭大一線鷹 2022-2023 討論區

1001 回覆
2 Like 4 Dislike
數據唔差個種, 但內容肉酸
防守加返Hunter反而唔掂, 係JJ+後備出黎防守做得好好多
JC + Hunter 個波流動性又差, 影響埋進攻效率
Hunter今場打積極左, 但個炒入樽太傷

btw 一場過意外性大啲, 可能有機會晉級
贏rebound 贏唔少
竟然打得贏熱火
板係主因, 其次就真係對面唔入
而家用Bey夾正選打好好多
打快左, Trae 面對包夾處理好左,冇諗咁耐, 又冇hold波太耐
今年又多左JJ可以幫手推快+助下攻, 啲wings身高又屈到籃板
JC又有個dribble俾佢入到, 對面應該都估唔到依點

Trae 拋投正常返, 隊唔入3分都有啲武器
平時籃底俾人睇住黎食

除左第一場, 其他時間都睇得過
Trae當自己Kobe 咁打就難贏,下半場好好多
太少同Bigman 進攻
Bogi 上場射得太少,當佢炮用先最大化進攻

3分太慘,射返正常少少都仲有得打
防守太唔集中,用dj 守痰仔唔多掂
睇左半場瞓左,輸太多😂
The Atlanta Hawks will hire Mike Brey as an assistant coach on the staff of Quin Snyder next season.

Brey stepped down as Notre Dame's coach after the end of this past season following 23 years at the school.

Snyder and Brey have known each other for 30 years.
都係冇人守到POA,同埋控球點唔夠
兩樣都係前鋒個邊
每個位都唔夠打 輸都正常。。
今日算係咁喇
後場兩隻都仲可以一戰,
前鋒冇人守到雙J係問題, 而家入幾多倒返幾多出黎
前遠就要隻大型翼守POA/前鋒控球點做glue guy先得

Bench深度真係唔夠
Bey哥第一次打季後賽完全唔掂, JJ都係咁
得Bogi出到力
我認同某個肥仔咁講, 鬥攻可能唯一條路唔會出局得咁肉酸
後備用AJ+Bey睇下多支炮睇下choke唔choke得入多啲3分
Trae係咁fail
Lead左十幾分就咁無左
個段幾個人一齊to, 咁場入波, 分波都係佢
俾DJ留力單打
主場3分choke得入, 對面幾次3分唔準先贏到
加上算吹得幾鬆

Hunter個motor問題幾嚴重, 唔知係咪腳傷未好晒力量唔夠
有球撞唔入white好傷
LET GO HAWKS
The coaching move that won this game for the Hawks:

JC didn’t play at all in the 4Q

Jalen played 2:18 in the 4Q

Trae had 15 pts in the 4Q on 5-9/1-2/4-4 shooting, 1 assist, no turnovers

Saddiq played all 12:00 in 4Q, made but one shot and gave them SO MUCH
上半場打得唔夠psyhcial, Bogi出手太少
上半場打得太保守
JC 防守去到playoff唔可能有穩定表現

Hunter 大約1個系列賽會有1-2場有咁嘅手感
第4節太遲出手感凍晒
DJ太多偷波失位
Trae換防都唔夠集中, 成日漏

第4節Capela如果早出少少, 打多啲禁區會好啲,
當時人地中鋒5犯坐緊
有多啲機會追到

OO守雙J都係成日中伏
Capela 應該可以賣, 今個系列暫時得上場打得好
但要簽返人頂住
The NBA is investigating Dejounte Murray's actions towards an official following the Atlanta Hawks' 129-121 loss at home to the Boston Celtics in Game 4, sources told Tim Bontemps of ESPN.

Murray appeared to make contact with referee Gediminas Petraitis before leaving the court at the end of the game.
Capela已經算唔錯 送走佢有咩人選?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞