[NBA] 亞特蘭大一線鷹 2022-2023 討論區

1001 回覆
2 Like 4 Dislike
OO搶進攻籃板依然係輸蝕, 但防守算唔錯, 跟到VanVleet

要擺射手陣所以出左Justin一陣, 都係咁入左球3分
JJ夾擊Barnes個段算幾好, 5分鐘冇乜野睇到
俾Justin食左啲時間

AJ就今場MVP, 幾球Hustle play
拍波, Euro step 可能已經好過Hunter, 守OG又守得唔錯
係今場3分造左空位俾佢把握唔到
否則唔使打得咁緊
上半場
Hunter 病左, AJ換去守guard唔算太好, 但大部分時間還好
DJ就射波未係狀態, 遊緊魂, 防守還好
Trae有幾個決定麻麻, 對面滿隊犯唔試下入去, 個球咬緊分3分幾痛
完半場前個TO
JJ暫時射波3-3, 交足貨, 防守亦唔差
你用咩網睇?我睇開個個今日死左link😂
第3節領先1分個陣
咬分個段Trae太亂, 幾球3分又唔入

DJ射波今日完全失靈, 第4節補兩球, 同45度2分都炒晒
Capela 俾對面封死晒, 完全冇空間造波俾佢

JC跟Korver練完射波, 3分開局唔錯,
但下半場手緊, 又幾個肉酸TO, 都係俾人屈硬件
守Osman個球快攻要睇L2M睇下係咪黑, 變clear patch/ take foul

AJ 新仔黎講算唔錯, 守guard還可以,

Justin Holiday 另一場垃圾級表現
阻住自己人進攻又射唔入

JJ上半場HOT, 但又排射手陣加上食左foul就得13分鐘
Aaron 除左入個球3分, 其他都冇印象

OO今日打得幾好, 中距離敢射, 又有試3分
搶進攻板又積極

兩個PF完全搶唔到板, 同埋3分防守問題
https://twitter.com/grant_shirley4/status/1594894058949943297?s=46&t=HkDKQmAGuJFNaSKfm5IlIg

今場空檔都入晒咁濟,算係少少反彈
但咁多場夾埋唔夠30%真係好傷
Holiday 兄弟, 特別J字頭個件攻防都好柒, 不如真係試下Krejci
而家叫DJ同唔同人夾再組織根本打撚死佢

AJ追分個段真係好睇, running 3分, 單食咪嘈turning around jumper
AJ 而家三圍
FG 51.1%
3P 38.1%
FT 100%

都算係180俱樂部

雖然佢罰波場均得0.2
OFFRTG 110.8 (-0.4)
DEFRTG 111.1 (+0.2)
NET -0.3 (-0.4)
REB% 50.0 (+0.1)
3P% 32.0 (+0.1)

防守同籃板唔算好差, 有之前幾場, 空位3分都把握到
但DJ run唔順, Bench兩件holiday又死火
Trae又未做到最好判斷, 錯失左領先5分之後,
再拉開比數機會
又傳返腦細想減稅所以cut JC份約,同想trade Bogi 俾大腸

不過腸個邊個寫手否認左

數據更新

Trae 攻防表現有所改善
Capela依然係防守最好, 上兩場受制於綠軍+騎士嚴密守住佢,
令攻擊指數變左負少少

DJ 兩面數據都跌, 特別係上場射得好差, 但依然影響最大

JJ係上陣時間唔多數據上, 場均可以接近有1球偷波,
所以防守上俾個數值幾好, 進攻都係唔得

Hunter太多關鍵時間俾波佢都表現唔算好好,
攻擊指數都係負但唔算好差, 防守就平均水平

AJ未算守得好好, 特別對住guard
但新仔黎講有進步, 進攻亦都係少數係正值(綠色)

A Holiday就都係防守優先, 上場6中1, 拖低攻擊指數

OO就攻守都平衡, 但唔係成日有好表現
亦未有太多機會射3分/中距離 , 限制破壞力

JC上場射返好, 攻擊指數上返少少, 但未去到生涯平均水準
攻擊都係負, 防守就勤力, 但都係要睇對手, 接近有正面貢獻水平
League sources tell Yahoo Sports that Utah’s interest in Hawks big man John Collins is legitimate. However, Atlanta didn’t gain any traction after inquiring about a Markkanen/Collins swap, and it seems unlikely that Collins will end up with the Jazz, Fischer writes.

魚佬話冇問過芬蘭司機,雀亦想保留佢同Jordan Clarkson

鷹對Conley冇興趣,雖然兩個人份約可以直換,一黎有兩個guard ,2黎又老又傷
Beasley會係比較合邏輯交易對象,一個3分射手
另外佢地都想甩Gay 佬
Kelly +Beasley換JC 可能係一個可接受方法
Kelly都有3分同有腦,但防守都係一般
半場前3球Trae都處理得好差, 出AJ俾你就俾你搵射手射3分

Fox係有少少失平衡, 但冇啦啦1球急射3分, 明明仲有廿秒時間
最尾1球就冇啦啦插花到甩波
強攻帝王個paint area係比較好選擇, 之前睇數據
佢地係籃底去到5尺嘅防守力最差, 對面5尺附近防守係最差
JC 做幾到空位俾佢射3分都炒
Trae 3分唔入真係又俾人屌到上天花板, 之前個球出手選擇差到
JC要柒幾多球先夠
唉屌JC
幾多球敗係JC手上
Hunter 未完場唔好遊魂啦
Trae今場算係發威
Collins 7球3分全炒😂
已經數唔到幾多球係做好晒空位俾佢射, 仲係咁
Hunter射得都差, 但係關鍵時候一球弧頂3分都叫做有命中到
佢如果個幾球3分炒真係又俾人屌, 好彩係入
決定再做好啲, 唔使打得咁緊
19分倒到8分領先
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞