[NBA] 亞特蘭大一線鷹 2022-2023 討論區

1001 回覆
2 Like 4 Dislike
其實係簽咗murray先迫左佢要學依d
如果唔係簽佢而係簽d二當家wing PG middleton依d 可能會好好多 覺得個簽約迫死左佢 不過當然佢今年射波咁屎都要負番小小責任既
同大部分球星夾基本上都係要識打off ball先得
除左gobear依類防守中鋒, 或者得分為主但功能唔多嘅人
否則你唔係多功能係場上面, 就會變負累

攻, 守, 板, 起碼有其中2樣先會易夾, 除非進攻練到極致

PG係少數自己落到波前鋒, 當佢係高級3D咁用就好浪費
中間頓, Beal或者MB run唔到就俾佢自己單打, 可能係選擇
但你想進階就一定要可以打off ball
用佢個打法 簽邊個番黎都可以變閒角
佢有一流既進攻天賦 但如果長期都用呢種打法 咁天花板都係咁多
所以先要學打off ball
如果係簽高級3D, 咁其實唔會差好遠
變唔變閒角就睇帶隊成績點

而家成隊走晒去射低效中距離2分
3分射到屎咁, 戰力又斷層

之前浪費太多資源(2輪啲人)
執堆嘅guard同swingman返黎
之後就白白放走, 一係就送俾人為少少錢
你話似熊咁執啲大學senior黑肉腸,
進攻唔得都可以做防守, 同知道自己角色, 或者食下餅都好
仲未炒, 幾時先辭職
開始懷疑腦細唔想賠2年違約金
https://twitter.com/BTRowland/status/1609723903538085888

勇個邊缺咁多人都豬嘅話, 咁都唔炒就好笑
唔好咁講。。照而家個勢輸埋一啲都唔奇。。
又唔出JJ, 去死啦
距離炒人又近一步
終於捱完
籃底輸到pk
係咁俾人射3分
都話要個正常size嘅中鋒, 而家capela一傷就玩完
OO同JC都唔可以長打中鋒, 夠手長同速度但都俾人屈size
個膀唔夠闊分別就好大, 上唔到好多肌肉
炒得垃圾教練未, 殘陣勇都輸
https://twitter.com/BTRowland/status/1610152699944734728

Brad平時都好少comment咁personal, 真係頂件垃圾唔順
上半場用垃圾Justin, 唔用JJ
倒輸幾多分, 下下等下半場發力
搞笑
而家覺得貼同kings換出去個pick, 送走JC
拿拿林換Walker Kessler好過, 輸板輸到仆街
Hunter條數唔知點填, 咁撚少板
我地要換左教練先 唔係其實都唔知球員實力發揮哂未
今季得JC會清, 佢係咁多
而家多左護框好少少, 但射波大倒退,
接球依然頂級, 但籃板係關鍵時候都係搶唔到
會俾大隻佬打撚死

忽然開發到傳控機會唔大,
亦都唔會有隊用佢做戰術核心咁俾佢咁練

之前個deal好想成功
大約係咁, 腸再自己補啲pick, 或者我地出Kings果個
今日睇啲板真心睇到好灰
進攻防守都無form好似下下要自己黎咁
到底啲企位有無練過
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞