[NBA] 亞特蘭大一線鷹 2022-2023 討論區

1001 回覆
2 Like 4 Dislike
條友個腦跟手風
手風順,判斷勁撚到癲
手風唔順,成個弱智
因為trae難夾 有無手感都自己黎 其他人做佈景板咁係等佢心情好先俾個拆你屋
Djm decision making 好d
完全同意, 希望佢生性之餘
Nate可唔可以搵多個人幫輕下佢上腦個陣
正常都要適應下, 幾場就夾掂就難啲
唔算好獨, 都係自己試下手感先, 再分波俾隊友
係教練唔剎停佢上腦, 又唔搵個人關鍵時候拎走佢個波
JJ幾慘, 主力打得咁屎
出黎又食個blk搞到完全冇時間
AJ季前都打得幾好 居然冇得出
Nate條柒頭唔撚會用架啦
有都係垃圾時間
Nate都唔用新人
JC 傷完+雙控,即刻起飛
trae young 真係摸唔透,一手風唔順就傳波都學界化
jc 一去到大賽,對強隊
防守就俾人打到爆
兩場數據
暫時JC對位兩場都係新仔
兩隊冇太針住Trae黎打
使用率Hunter唔夠20%

團隊防守暫時少過100, 聯盟第3
不過考慮係對兩隊弱隊, 所以都係睇下
今場Nate條垃圾真係露晒底
死用兩件何希年, 又射唔出
Trae防守積極左, 食左3犯落場就唔掂, 搞到要用Capela就分波
JJ壓縮到唔夠10分鐘
AJ 一落場就貢獻到, 2偷2個3分波
可唔可以拿拿林搵 Ime Udoka過黎屌你老母
俾晒Nate要嘅防守組員都可以對冇左兩個主力嘅蜂失110分以上
4分鐘換走Murray
頭8分鐘, 直到Trae肯努力防守+得分(非浪射)食左第3犯迫住要坐, 換返Murray出黎
俾人追左9分唔叫TIMEOUT
跟住miss左堆open 3
第一節完都叫lead住8分

第2節holiday兄弟狂炒粉, 俾人追過先叫停
太多換防失誤, 換防唔貼上去防守
Murray 決定自己拎波打但效果唔算太好
之後出返正選, 再miss一堆3分
第2節完都仲咬到分

Hunter對位大前防守貼唔上, 之後又一球難位出手
Trae一急插花搞到TO, JC 再on9 foul, 分差去到13
JC再miss open 3
Trae 同Murray 一輪追到9分
JC對位Plumlee又走去面前射js
幾球針住Trae黎打, 追極都係廿分差
Trae開始上腦
JC同Hunter 再miss幾球open 3, 換第3隊完
我覺得好似贏唔到強隊弱旅都打到咁
Capela+OO 成場打得太軟
Capela除左第4節變返正常外(唔計射波個啲)
DJM + OO 會塞死空間
配置出錯, 外圍防守跟唔到, 後衛拎波太多

DJM + OO 好唔夾, 或者同傳統中鋒唔夾
可能佢打開馬刺都係夾開handling big+ 有3分,
亦唔似Trae咁傳pocket pass

外圍防守可能要轉Hunter打大前鋒+ 搵隻防守狗打小前跟貼啲人地

後衛拎波太多, 唔係Hunter +(Capela)第4節衝到出黎, 可能又咁輸波
好似上年咁輸勁多場easy game(理論上)
4場
OFFRTG 110.5 排緊19
DEFTG 109.4 排緊13

REB% 先排緊23
Capela個態真係好差, 第一年上場排緊第7
Capela 好似一路走緊下坡,只不過一路搵唔到好既代替
場均 14.3板 > 11.9板 > 8.8板
出手11 > 8 > 6次
如果咁貴又做咁少野, 下年最好打包同人換野

要簽其實可以簽猴幾年做防守工兵, 不過一早續左冇得講
佢本身又係亞特蘭大人
分到既上陣時間其實都係一路下跌緊
同埋佢既功能都比較單一
拎去trade都好只不過唔知有咩好既replacement

Btw邊個係𤠣?
Dwight Howard
有咩中鋒/明星換就睇下到時有冇隊要解體,可能執到好野黎換,冇就多數維持現狀
下年Capela 開始20m有啲打爆左個cap,但再下一年就大升團隊工資上限,咁佢份約就唔算貴,但考慮同時要續Djm+OO,好難估會唔會又打爆cap

腦細又驚交重覆稅
第3節run得幾順,
對JC防守真係改觀, 除左transition都係漏人之外
JJ失幾球補籃, 終於入球
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞