[NBA] 亞特蘭大一線鷹 2022-2023 討論區

1001 回覆
2 Like 4 Dislike
佢如果係無人干擾個啲超遠3分波 好似幾準
有人遮 射姿好唔順個啲就好唔得
3分線外2-3尺有人遮可以射到3成3,有今日個種空檔就3成5
Trae決策唔算好好, 射得入球星波幫到佢唔少肉酸位
同埋換防守都有走甩同太易放棄, 有球半場俾人夾差啲失, 好彩DJ救返
好嘅地方係面對雙人包夾處理得算幾好, 好過上年對熱個陣

DJ都係射得差, 太多手感play, 守Fox同Huerter都唔錯
要加返持球量+空間俾佢射波先得

Hunter 搶到10個板, 唔知係咪career high
第4節有段時間入唔到波靠佢頂到
控傳依然係個問題, 太笨拙, 拍波就直線撞入去

JC 除左防守之外, 進攻對住Sabonis都諗太多
3失誤都係佢諗住傳出去, 俾人偷到
3分有4球係造左空間俾佢射, 結果炒晒
自毀身價, 而家可能換到Kelly+THT都偷笑

Capela大部分勾手同搶板都係成功, 係幾球傳得差冇入
同埋有球俾Huerter打到手, 冇吹
OO 16分鐘食左4犯, 仲有排交學費
對住Sabonis 冇乜機會係佢身上拎到多啲分有啲可惜

JJ今場睇到積極左去進攻籃底, 一黎帝王個護框唔算好
low post食唔到Fox有啲可惜
3分都係唔夠穩

Aaron 都係C&S準, 俾佢自己pull up就麻麻
今場做好3D工作就夠

AJ 除左第一球單打失敗之外, 其他出手都唔錯, 新仔黎講
有個識走位球員, 帶動到個空間好好多, 好似以前Huerter個角色咁
拍波甩左球之外
OFFRTG 110.8 (-0.0)
DEFRTG 110.7 (-0.4)
NET 0.1 (+0.4)
REB 45.6
3P% 32.2 (+0.2)

籃板跌左少少仍然係聯盟頭5水平
今場3分命中36.7%, 都只係拉高0.2%
攻擊指數係下半場打得唔好, 所以最後冇升到
防守面有成功阻止到Kings第4節反擊, 佢地攻擊指數亦係聯盟第2
如果限制到拎100分以下會更好
Rocket係咁放young射4分波
冇Capela 輸太多籃板
OO 防守幾差
Trae 鳩射太多,成日 heat check
JC 唔知佢有咩用,籃板又搶唔到
佢地guard 位防守都麻麻,依啲佢下半場應該唔敢放太空
籃板12 vs 28
係射得好先keep 到,包括3分
加上第2節4分鐘左右火箭就滿隊犯

Trae 唔射咁多快3分唔會拉得咁少差距
當然有球AJ 走步抵屌
Trae on9走去45度射,俾人捕定都射
DJ好串幾中意佢串鳩人矮
Hunter 個球頭先空左就自己射啦,又守落90度
好心Trae 上少啲腦,唔使咁辛苦
好心Trae 上少啲腦啦 咁帶去死位又甩手自己鳩射
你俾波Hunter 啦
OO
除左young 同murray AJ其他人啲3分真係
炒4球罰波先. on9
狂輸籃板
又炒罰
第4節炒成6個罰球
輸籃板輸死
下半場一射唔返上半場水準就輸
Trae太多差shoot selection, 又冇人執到板

AJ下半場一球冇接到, 屌你老母
如果要揀人抖抖 capela影響應該最大
其實個個都重要, 而家得JC係可有可無咁
贏緊4分個陣
DJ, 唔交落啲俾Hunter, 反而交左唔知邊個好傷
跟住又一球轉身被人擋住之後甩波

贏緊3分個陣, Trae攻一個射手都自己甩波
我諗佢地太high打到上晒腦

仲有一個就係Holiday, 傳左出去俾佢係3分線拎到波
結果佢唔射, 自己入埋去人群入面俾人偷波

依幾個自爆play真係好難頂
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞