[NBA] 亞特蘭大一線鷹 2022-2023 討論區

1001 回覆
2 Like 4 Dislike
Hunter 真係唔知想點, 拍波唔掂一味射中距離, 叫佢做返3D算啦
防守都甩甩地咁好易俾人過
守唔住咪嘈我覺得正常, 但進攻好啲唔會咁肉酸
本身Trae今場都打得差, 但第4節佢都叫有上到力
鷹隊無育成方向
佢同JC 都無進步
其實俾晒機會佢拎波打, 拍波始終練唔起
shake 就走步, 一係就拍波彈落自己隻腳
更唔好講dribble 係traffic, 而家中距離失蹤埋

JC 今季防守有上到聯盟平均水平, 同多左啲short rolling
不過腦同身材始終係咁多咁解, 再上都係差唔多level,
但3分又冇咁大威脅, 睇落好似無進步咁
Btw Hunter 如果膝傷未好真係抖抖好啲
Trae 同 JC唔知做乜撚
JC啲大空3分炒晒, 搞到一直追唔到
無眼睇真係
An MRI conducted Saturday morning on Hawks forward De’Andre Hunter showed a bone bruise and muscle strain in his left knee, the team announced in an email. Hunter has been ruled out for Sunday’s game against Dallas and is considered day-to-day.
今次係另一邊膝頭,希望快啲好啦
但最少之後幾場都唔打得
DJ帶bench 打motion都係唔掂,睇下下季有冇救到
Trae 今場3分唔好又狂射
Bogi 今場倒水大將軍,領先10幾分個段,佢啲3分炒晒
今季個50勝率威力好強😂
JJ 射波手感都係幾硬, 但今場佢啲傳波同cutting幫到手
AJ就有時做太多, 防守都係麻麻, 今場執到2個進攻籃板係最好表現
Capela 防守最尾個球唔覺得佢有foul到, 表現算普通水平

Bey 進攻同搶板個hustle好好, 依兩樣比起Hunter做得好好多
但腳太慢打3號防守唔掂

OO就防守交足貨, 但miss左啲簡單layup
DJ打得幾好, 有返佢應有水平
JC 算係今場數一數二 MVP, 搶到板又射到3分
照返.50個勝率, 隨時落9-10再出局
下場幾關鍵, 打公牛
速龍對蜂應該食硬

要贏先保到8
今日整體打得好好,

特別JJ同Bogi, 仲有第4節Capela

AJ真係太多手, 防守要大執
下兩場睇下之後2隊龍頭輪唔輪休
咁可能有機會穩定保8
JJ 繼續好表現
AJ今日做返基本野有返好表現
JC 今場打得好好, 關鍵時候又有3分, 係少啲板
兩者中鋒表現唔算太好, Capela就有個靚防守截到波
終於擺脫到50-50一陣
JJ有成材feel wor
希望之後兩場啲人輪休反正鹿鎖定東1

JJ 3分要穩定到先, 而家先3成左右
手感硬應該難上好多, post skill或者其他練好啲
Hunter事實是他是球隊中唯一一個像樣的側翼防守者,這使得他很難被移出陣容。同時,很明顯作為一個低能量的球員給這支球隊帶來了問題。
如果一個處理球緩慢、防守者又不是精英級、不會運球和出手意欲不高的射手不做其他事情(可以說更糟糕的是犯錯),他的價值就會被限制住。

JJ與此完全相反。你總是注意到他在場上,因為他似乎很享受在籃球周圍,並做出聰明的籃球動作。這是最鼓勵我的事情。他總是在做一些以某種方式影響比賽的事情(即使結果並不總是積極的--你看到的是能量)。
Trae打得好差, 出手選擇差
傳波又忽然失控

Hunter球自炒dunk真on9
Capela同OO今日防守好差
不過有成20次assist
點都好啦 坐穩第8
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞