[NBA] 亞特蘭大一線鷹 2022-2023 討論區

1001 回覆
2 Like 4 Dislike
full team炒到廿分係必須, 幾驚真係豬埋
輸埋都好吖
可以快啲炒😂
FLEX之前吹過KD交易案,都後不了了之

我睇完當推post就算,

真係交易起碼要拎個後生返黎先夠, 或者1個frp, 唔介意食張到期爛約
https://twitter.com/willis_glen/status/1607443594524372992

Nate真係白痴到一個點, bench深度唔夠
今年又冇乜機會拎冠, 又唔練啲長期資產
Trae最尾傷出, 算小事
依場好多身體接觸都冇俾雞, 除非打手同明顯啲先會吹
防守都係睇到嬲

JC同Bogi 今場全點進攻, 防守好差
對住3矮都冇好大優勢

DJ 未傷好, 平時食硬都浪返出黎
但你輸太多easy game, 迫住佢要傷住打

OO唔夠身材做正選中鋒
唯一好睇係得JJ, 今場積極去攻擊籃框同有5助攻
Justin 射到屎咁真係唔知出黎做乜, 仲要俾佢射6球
AJ 今場失準, 3分又唔入

勢Trae傷左tank就最好, 咁打落去都係咁
DJ 無咩態
JJ 傳波幾靚喎
我地半季都未到就知知地條team唔work
係咁想賣JC
Trae又嘈嘈地trade me
Trae冇叫trade me,
係個記者係飛機度聽到人地隊總管覺得,
如果入唔到季後賽咁可能會叫trade me

最大問題Trae同JC進攻效率跌太多, 又冇深度去carry球隊
以前有Gallo, Solo, Wright, Lou幫你救主陣容, 而家得返3線兵同新仔
依個trade 腸起碼要清Saric或者Shamet份約先

同埋只係拎到Crowder回報都幾低, 加唔知咩players
鷹唔會出frp為清JC份約

如果幫腸食Shamet份約, 拎到Kessler
又唔使出pick做到deal咁可能可以考慮
咁樣trade不如keep番JC
主要係清長期個cap, Crowder唔知攻防有幾多
如果拎到後生仔返黎都叫冇咁蝕, 唔使出野嘅話

而家防守缺有護框+ 有身形中鋒

Kessler 係JAZZ打後備中鋒真係唔錯
Capela上唔到都有個真中鋒係場上面
仲有一點, Kessler 同Crowder 都係hometown boy
iso joe返黎睇波, 圖網上搵
而家打motion offense真係好睇
咩事唔叫TO
點解最後唔叫timeout????
打到手又唔吹睇L2M
個2個to留返下場用???
係咪癲撚左?
搞到鳩射完場
腦細今場係度, 咁都唔撚炒我懷疑佢腦中風
Nate McMillan said "They missed and I wanted our guys to go."

McMillan did say he could've called timeout but "you want to catch them in transition and see if you can get down before their defense gets set."

McMillan also noted he didn't want the Nets to be able to get their defensive unit back on the floor.

大佬你得返3秒渣, 就咁跑半場去都走左2秒啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞