[NBA] 亞特蘭大一線鷹 2022-2023 討論區

1001 回覆
2 Like 4 Dislike
第一年要跟返上份約個金額, 即係最少18m
如果跟8%個遞減標準就咁
去到大升Cap年前算抵, 如果唔傷
2023-24: $19.3MM
2024-25: $17.8MM
2025-26: $16.2MM
2026-27: $14.7MM
我覺得JC份約始終唔會想貼野清,同難清到
所以有機會會Trade Capela 擺OO上starter

如果換到今年pick, pick 到Lively 或者Ware 都算ok
Bobby Marks of ESPN provides some additional information on Bogdan Bogdanovic‘s new extension with the Hawks, tweeting that the deal will begin at $18.7MM next season, then decline a little in subsequent seasons before staying flat for the final two years. The contract includes a $16.02MM team option in the fourth year, Marks adds.
咁應該冇健康條款,而且全額保障最後一年
唯一好係球隊選項
Quin Snyder‘s coaching staff in Atlanta has grown by two members, according to Lauren Williams of The Atlanta Journal-Constitution (subscription required), who reports that the Hawks have hired Steven Klei as an assistant coach and Jeff Watkinson as an assistant with a focus on “integrative basketball development.”
睇波啦
真係幾好彩, 最少6個回合對面攻唔入, 或者to先埋到尾
今場真係靠JC幾個籃板同第1節打得幾好
Trae最後個偷波都好靚🤩
DJ 進攻又係死晒, 係防守同細節做得好
而家都係同上季咁, DJ進攻唔係狀態,
又冇個前鋒識拍波進攻, 搞到一死就倒水

AJ & JJ 係前鋒黎講, 拍波比較好
Hunter真係太硬

JJ今場唔C服就上唔到
依幾場靠佢頂住, 包括防守冇咁差先贏到
2場巫同今場
JC 有提升到價值就winwin啦
問題要多個人執板, 今場冇JC執幾個關鍵應該cup左
JC跟KK練2日3分波睇黎有啲用希望佢keep到去第度啦
第四節咁樣輸
咁choke 法輸真係笑話,好彩冇睇
死火冇人入到波, 唔夠穩始終係問題

Hunter 明顯到頂, 今年夠樣本數睇到
腦同拍波都唔掂, 得返身材+紀律防守

JC用黎蝦下新仔都仲得, 好似上場咁

後場兩件唔提, 兩個都易上腦
JJ 練起射波
同AJ練好防守, cover速度

或者再換到星級前鋒先有未來
單靠教練救唔到
https://twitter.com/ATLHawks/status/1637908413932765187

JJ又要缺一排, 希望AJ Keep到好表現
聽日要打木狼
但驚Choke又多次, 用Trae耐左收尾

AJ打得幾進取
Hunter 打得差, 佢有身體接觸啲波都唔入咁濟
Bey俾佢自己打會窮, 3中1次咁
Trae 第4節起碼3球傳唔知乜, 真係食屎
Bogi最後球open又唔入, 真係傷
今次戰犯
1. Trae
2. Bogi
3. JC
4. Quin
無睇添 不過睇數據Trae唔差
佢除左得分外, 命中率都差, 個啲finger roll 炒唔知第幾球, 有幾球有人幫佢執屎先入返

第4節佢控得穩少少唔使輸, 咬分俾人夾就TO
睇返重播

打橫踢腳出去都算offensive foul? 明明一向吹向前或者踢太高
Trae如果食多個T, 下場就要停賽一場

今場主要贏執得多籃板
JC都係蝦新仔唔錯, 今場3分又入到

Hunter傷膝擺Bogi上正選, 個波冇停滯咁多
但防守就好渣

DJ啲中距離仲未射返好, 得返上籃+防守ok

Mathews 如果keep到3分可以留黎用用
Bey俾佢牛入去籃底/ 定點射3分係ok

AJ 第一節hot, 之後到第3節先有波射下, 已經cold晒
表現黎講算幾好

聽日聽b2b打熊, 又要返去.500差1場之間
都估到, B2B又打強隊
咬得到分算唔錯,

DJ真係唔掂, 希望下季調整返好態
依個收購連啲hawks記者都開始質疑
前鋒靠個兩件真係唔掂, 唔識拍波, 唔識走位

依家真係希望下季AJ 防守同腳可以跟上2-3號
JJ射波可以練得起
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞