[NBA] 亞特蘭大一線鷹 2022-2023 討論區

1001 回覆
2 Like 4 Dislike
隊波係有潛力,只係要爆seed認真先打得好,同唔可以成日都爆seed
頭幾場未夾好又鳩打啫,
本身打完活塞buff起左成隊
而家希望唔好沉返
最好笑係
no timeouts to challenge Hunter個進攻犯規,
Matthews有少少插水, 但你平時留返黎做宵夜, 今次咁快用晒
OFFRTG 115.6 (-0.4) 排名 6 > 8
DEFTG 112 (+2.6) 排名 13 > 17
NET 3.6 排名 9
REB% 48.8 (-0.3) 排名 23 > 25

防守最好, Murray上返第一
如果計埋OO落去, 咁OO變第2
JC去到第3
下場又要打長手隊速龍
今次算係對陣熱火嘅翻版
幾次追到好緊, 之後俾人一波帶走
Trae 受長手影響, 限制左傳波, 之後射波都short埋
第4節上腦刷埋3雙先落場
JC又係另一場射波地獄, 差唔多每次都有製造空檔俾佢出手但Miss晒
佢比Capela唯一好就係起碼肯搶板
Capela又一場5籃板我請你返黎食餅同拎板, 今次做就足食餅, 板就唔見晒
打得最好係Muarry, OO , JJ, Justin

Justin Holiday本身唔錯, 但咬分個陣下半場突然失晒靈
Muarry, 佢有受長手影響但都壓低到失誤, 同埋攻守都算係咁
OO 算係肯搶肯blk, 比起Capela上少8分鐘但做到同樣數據

JJ有一個靚助, 攻擊都係用腳步甩開到人地射波, 出手選擇好好
但進攻意欲低同太少板
漏左Hunter, 上籃打到手基本上冇call
上籃要練, 又係隱形
Trae有啲神經刀,一係好神,一係好屎
唔止Trae太神經刀,
JC幾次俾佢pop出去射3分都炒晒咁濟1-6
有兩件射到咁點贏
要unlock Muarry控球 + Trae offball 機會
要有人頂到防守一線個位, 加起碼鋒線要防守唔錯

Hunter好明顯唔係ace stopper, 轉打4號會少板,
協防就唔差, Muarry應該可以Cover到啲籃板, 所以可以咁考慮
Hunter 主要出手都係Jump shot, 上籃佔大約10%
所以上籃體型劣勢可以限期, 反而速度上可能有利
另一個方案就, 搵芬蘭司機, 有多個handling big man係場上面
返黎打3-4號, 咁同時有3-4個控點係場上
DJM主控返, Trae走位射
而家咁打太失控, Trae上半場定第1節得3分,
唔知係咪有人叫佢造波, 搞到幾乎唔出手咁

JC今季下限太高, 對住勁少少鋒線, 唔準就乜都冇

近2場調整左個數據, 基本上前場俾人爆晒
有試過收埋Trae都冇用
OFFRTG 114.2 (-1.4) 排名 8 > 9
DEFTG 115.4 (+3.4) 排名 17 > 25
NET -1.2 排名 9 > 17
REB% 48.5 (-0.3) 排名 25 > 26

下場打瘤約希望打返場好波, Capela keep住太低迷好難打
呢個好少少我覺得,同埋有多個人lead住個team
Kevin huerter 係king爆發緊
兩項目的都係拎走Trae太多球權, 先唔會波幅咁大
話叫Trae打offball, 點知都係咁
如果Nate換咩返黎都係唔拎走Trae球權
只不過係更浪費其他可以控球嘅球員
而家經常叫佢晒打第一節, 後面會開始愈打愈上腦
佢問題只係貴少少, 但又走左堆後備, 先搞到要trade走
佢防守唔算好差嘅, 但上年要cover兩件唔識防守就顯得佢好渣
十分同意
Trae再有咁多球權人地就好易針對佢打
一上腦就好易會輸
今場助攻失誤 1:1
多球權唔係問題, 係帶唔到穩定咁就出事, 而家差唔多場場overheat
如果控制好佢打半場全力控12分鐘左右,
實好過而家半場控16-8分鐘, 防守要睇住, 又唔可以犯規太多
如果計識用雙後場仲有雀個前教練Quin Snyder,
希望炒左隻力架請佢返黎
OO questionable 聽日
我地啲內線,出左未必贏但唔出又好大機會輸😂
點解你入左嚟
AJG有出到幾分鐘~~~
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞