[NBA] 亞特蘭大一線鷹 2022-2023 討論區

1001 回覆
2 Like 4 Dislike
正正經經同龍TRADE
速龍唔想放Siakam , 所以先要收集多啲pick黎下引唔引到佢地放手
可能要4-5 frp + 2個年輕球員先肯放人

KD如果交易唔到, 應該會轉向搵Siakam
不過前題真係要賣左人同潮人換pick先,
而家大機會咩都唔做就咁就算
https://twitter.com/bloghawk/status/1623380526236049440?s=46&t=b0o38q824Oa51OL-eYGu0A

潮又打劫完人, 冇左機會
睇黎都係keep JC到季尾
計漏左樣野 KD只會去接近奪冠球隊😂
佢想去腸冇計, 但腸未trade前唔算奪冠熱門
要去可能去塞爾特人
Saddiq Bey to the Hawks
基本上貼左7個 2輪出去清人工, 離稅線遠左3-4M左右
同埋簽到Saddiq Bey返黎

Bruno Fernandes 可能會留, 畢竟要多個中鋒個backup
另一隻射手就肯定會裁
唔識 2輪可唔可以當人工用?
呢個trade睇落唔錯
Bey直到4月才滿24歲,奢侈稅問題意味著亞特蘭大不能在2024年夏天的新秀合同到期後保留Bey,這對非優質的第二輪球員來說仍然很有價值。

當然,老鷹隊能夠廉價得到貝的部分原因是他在過去兩個賽季中的三分球投籃表現不佳。在維拉諾瓦大學的兩年裡,他的三分球命中率為42%,在底特律當新秀時為38%,過去兩個賽季,貝已經下降到34.5%--比聯盟的平均水平略差。可以預見的是,貝伊的整體效率隨著他的三分球命中率而下降,以至於他現在在這方面低於平均水平

不過,我還是願意在貝的投籃天賦上下注。他仍然是一個強大的罰球手(本賽季86%,職業生涯84%),所以自然能力似乎是存在的。老鷹隊希望貝伊在與特雷-楊和德章泰-穆雷一起打球時能得到更好的機會,而不是在活塞隊時,貝伊在活塞隊的量化投籃質量要比在Second Spectrum的分析中的平均水平差,因為他們的位置、類型和與附近防守者的距離。

相對於投籃質素,本賽季Bey的三分球命中率與亞特蘭大首發球員De'Andre Hunter相似,他在弧頂的命中率為36%。因此,僅僅是更容易的出手,就能讓貝伊在投籃命中率退步之前達到市區的平均水平。

在已經包括亨特、穆雷、博格丹-博格達諾維奇和新秀AJ-格里芬的側翼組合中加入貝伊,給老鷹隊帶來了一群人。這也保護了他們,如果這些球員中的任何一個錯過了時間,而貝伊、格里芬和亨特有足夠的能力防守更大的對手,我們應該看到他們中的一個在首發大前鋒約翰-科林斯身後獲得上場時間
即係用2個輪換+2個球員
換2個人2m+2m 嘅約返黎,
丟出球員 Justin Holiday 佢一個都食緊6m + 卡明司機 2m左右

Bey 就bench 得分手, 打小前機會大啲, 大前鋒有JJ
係唔知壓縮到邊個上場時間, 希望唔好係AJ
覺得可以試下俾Bogi抖1場打1場咁
又換返bruno返嚟
希望Trae keep 個射波,除左TO 數字外
其他都滿意
佢算打得幾可有可無,係箭度
雖然對我地打得唔錯
上面Espn 篇長文簡單黎講

Bey 體能一般,但投射機制同手感唔錯(作為前鋒罰球率算幾高,近9成),技巧還可以,有6-7,6-8身高
Wingspan 就7尺

佢而家射太多3分效率會跌(場均6球),影響佢整體命中得4成
佢大學場均2球就可以去到4成5水平,我諗降到4球左右會好好多
同估計差唔多,佢自己pull up 3分 得3成左右命中
Catch & shoot 就有3成6
https://twitter.com/ShamsCharania/status/1624199664319991808

我要bey啊屌, 忽然另一邊過唔到體測
有另一種理解
勇士收Kevin Knox, 5張次輪
鷹收 Saddiq Bey
活塞收 James Wiseman呢個係一單trade

勇士用個5張次輪同Kevin Knox
同拓荒換gary payton ii 個個係另一單trade

如果咁理解就trade到
唔會啦, 聯盟當成同一單咁處理, 除非有例外
On the injury report for today’s Hawks vs Spurs game:

Saddiq Bey - questionable (trade pending)
Aaron Holiday - questionable (Non-COVID; Illness)
Vit Krejci - out (G League)
Donovan Williams - out (G League)
Hunter 回穩打tank隊就輕鬆好多
今日真係積極

兩隻guard 都開局打得差, 特別DJ
好彩之後起返Q

Trae 唔射個2球3分, 命中率可能好睇啲
佢醒左, 之後已經冇pull up 3分
Hunter有唔錯發揮既場數多左 進步左
平時佢唔攻籃底, 有次對住波縮都係咁, 走去fade away跳投
今場肯攻籃底,防守又交到貨

之前幾場佢有態真係未必輸
勇個邊拿拿林啦

問過外國活塞fans , 話Bey防守腳步少慢, 防守應該4號位比較合適
咁可能係壓縮到JJ上場時間

btw打小球追分, 有機會5個位都射到3分
Bey 或者 Hunter 頂5號

或者Bogi唔好狀態就出Bey 打4號, OO 5號位
太好了,Bey done deal!
An @emoryhealthcare injury report for tomorrow's game in Charlotte:

Trae Young (left shoulder soreness): Probable
Bogdan Bogdanovic (right hip soreness): Questionable
John Collins (left hip flexor soreness): Questionable

Bogi 抖抖,想睇下Bey 食佢時間打成點
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞