[NBA] 亞特蘭大一線鷹 2022-2023 討論區

1001 回覆
2 Like 4 Dislike
AJ一入黎就顏射3, 屌你老母Nate
AJ 真係幾ok
輸左 不過算係幾有心追 無以前咁亂黎
Trae少左亂黎係好睇啲
個下走步諗太多, 可惜
本身有機會追近啲
Hunter除左個兩球cut in, 其他時間潛水咁
防守太差, 俾人backdoor cut又唔睇人
3分唔入

JC又係咁, 9成時間防守唔到
3分又唔入

JJ打波太小心, 成日搵人傳唔自己上
不過有球偷波

AJ 中距離有做到空位射波, 不過唔入
3分得佢射得出咁

Justin Holiday繼續負表現,
Aaron 好啲但一次踩界同送人4分幾傷
成隊3分都係咁, 唔會贏到
之前隊友有3分, 但Trae鳩射3分, 或者鳩傳咁就真係佢問題
而家唔射3分迫住入中圈, 自己收窄攻擊空間, 搞到咁多TO

Capela 又係打得最好, 執屎搶板防守算做到佢應有水平

Trae 本身頭3節打得算幾穩定, 冇射太多中距離2分, 亦冇夾硬傳
直到第4節心急, 又去返舊時咁

DJ 攻守都交足貨, 係第一節射得差啲
2隊完全冇3分火力影響晒spacing

Aaron 算有把握, 但要猜到空位俾佢射先得
Justin太神經, 得返1/3機會
JJ 冇3分, 係防守OK啲
卡明司機就明顯唔係用黎單防, 今日幾次溝通失誤, 自己閃走左

AJ基本上咬得緊就唔上 屌你老母NATE
仲有就係完全唔用kresjic, 又唔打G league, 唔知係咪waive佢
又浪費人才
上年我哋需要防守 今年多左防守但無左射手🤣
如果俾少少稅留Huerter, 唔去換第2件TLC (Justin holiday)
咁3分都冇而家咁差

btw TLC好似返左去歐洲打波
Bogi又仲未打5v5
OFFRTG 111.7 (-0.3)
DEFTG 110.5 (+0.8)
NET 1.2 (-1.1)
REB% 50.3 (+0.5)
3P% 32.9 (-0.5)

防守數據冇想像中跌得咁勁,
可能係中段追到9分個段加到少少分
籃板率係唯一上升嘅, 歸功Capela好表現,
同埋有Muarry 執到唔少板
俾佢發展下肯定係好好既catch and shoot射手
大學做緊射手角色, 如果唔炒Nate佢永遠可能都係咁樣
如果有機會俾佢練傳控, 咁可能有機會練到明星出黎,
但而家首要係俾穩定時間佢先, 有射術但咁一樣有一場冇好難練
第一節Trae啲上籃, 拋投唔知做乜, 可以咁炒
Capela繼續好表現
敢射左3分

TO: Hunter step back踩界
JC ON9 BLK
Trae冇乜鳩出手, 傳控防算幾好
Capela繼續好表現

擋唔到字母肉彈戰車
AJ 想俾佢練playmaker咁, 多左機會俾佢傳
Hunter太多一比波就出手就射2分
JJ靚dunk +1 罰
TO: JC弧頂走步 POP出去俾你擺明係射3分. 竟然走去假動作
對地下做手勢都食T
清個space俾DJ打啦, 而家幾個同佢鬥塞車咁
第3節吹得好鬆,
Trae又鳩射1球
JC 好壞參半
Wow 今場hunter 都幾多出手
字母5犯了
On9 唔明點解狂射3分..特別Trae個球
入面好似好塞~
頭先有球清空俾DJ打係好例子, 搵隻中鋒係附近行黎行去
跟本阻住佢搵節奏
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞