[NBA] 亞特蘭大一線鷹 2022-2023 討論區

1001 回覆
2 Like 4 Dislike
OO 尾段2次執屎唔錯, 速度都係難跟上guard

Bogi 啲快射3分冇晒, 但比時間佢磨都會入到下波

JJ 應該有更多時間, 特別對阿牛體型上應該用JJ, 而唔係Hunter頂

AJ 今日射波嘛嘛, 17分鐘佢應該可以做更多
Hunter講緊下半場,
第2節真係太耐冇波俾佢
又唔敢攻擊籃框, 本身第1節打得幾好
呢兩場進攻好番好多
只要trae唔好成日係個頂無啦啦鳩射3分就好好多
佢今日都鳩射幾多, 如果好似打獨行俠個場比多啲耐性去組織, 會輕鬆好多
佢如果做到Nash咁高效, 大約13-15球出手就夠
之前ESPN Barkley 話推高個pace(速度), 玩跑轟會高效啲

但而家差個類似Stoudemire嘅PF/C,
即係體能勁嘅大隻佬
OO同JC太細粒, 發揮唔到接到波就硬上個破壞力
市場上基本上又冇

如果下年draft執到 GG Jackson 應該係理想人選
佢而家跌watt幾勁, 可能有機會
戰犯一定係 TRAE

下半場射得差, 冇啦啦自己黎兩球in face 3分, 炒晒
pass又hea

佢自己反省下啦
第2戰犯肯定係垃圾教練

叫Trae 去開邊線波, 視野俾閘住晒, 都唔用JJ

Trae 下半場亂黎又唔stop佢

JJ個球3分冇foul咁俾人黑走3分
八村疊去湖人。。黎鷹就好
佢除咗size打post 之外 其他進攻手段廢過JC,同埋要續約
可能要16-20m一年,防守又係差個種
Chris Grant Decides Against Joining Hawks As Senior Adviser To Stay With Spurs

The Bucks may have several options in their effort to find a trade for Serge Ibaka, according to Michael Scotto of Hoops Hype. League sources tell Scotto that the Nets, Heat and Hawks are among a group of teams that are closely watching the Ibaka situation ahead of the February 9 trade deadline.
又係破唔到ZONE防守, Trae做決定太猶豫
兩邊防守都打得肉酸
公牛第四節太準
根本自己打得肉酸啦, 對住zone防守完全組織唔到
上半場, Trae一加速入去就俾班高佬圍死, 逼到佢TO

鋒線經驗唔夠守DDR, Bogi去守俾人虐
Hunter又冇啦啦唔打得
JC唔知點解得返1隻腳咁打
我方Zone防守完全唔得, 俾人搓兩下就空到3分出黎
第一節起碼成十分鐘攻唔好, 應該叫停又冇

Trae 太多失誤, 一半係俾人圍死,
剩低就係想draw foul行先, 結果搞到to, 另外就係佢唔小心
今日啲拋投又冇晒咁濟

Bogi俾佢磨, 但今次破唔到zone, 唔多望隊友
只可以係出面夾硬射

JC 太多牛油手失誤, 又想做太多
企都企唔穩咁

DJ 本身靠佢吊住條命, 但成隊太差, 好難carry起

Capela 不過不失表現
AJ 半場冇波到手咁濟,
Trae破唔到zone又唔知點搵佢啲射手
又交唔到助攻, 結果都係搵JC打面框

JJ 守DDR唔得, 經驗唔夠
射波都係用錯手肘咁多年, 唔執下佢
唔俾下波打open court, 佢基本上佢得少量防守
岩喎
次次睇鷹既比賽 人地傳兩下就有wide open 3分
我地入個啲好多都tough shot
就算有wide open都係JC 射 跟住就係炒粉
上年playin同playoff 放到對面射手著晒火
針住Trae 換防個空檔, 就好易製造到空位出黎
Trae 換防又睇唔實人地射手, 反而幫眼隊友守唔守到

1. 以前咁提早換防, 但好睇時機
2. Trae自己頂, 人地拉走個底, 但隊友上黎協防都係會放空一個射手

正常取捨都係俾人地射3分, 都好過俾對面拎easy 2

所以你進攻要帶起先得
而家連攻都唔掂就變左問題
推pace打快對鷹個陣容好啲,
Trae係快攻傳波有 JJ同JC都係個種open court 嘅識飛球員
俾人擺好陣, 好似今日咁就完全破唔到Zone
而家個進攻俾人地守2-3 zone剋住,
人地守住中圈近牛角位附近,
咁就少左好多中距離空間俾DJ射,
佢今場入到去中間多數都係拋投, 人地又唔防drop
唔似上幾場有空位俾佢射
基本上擋住晒你打pnr機會

Trae都係同樣情況
變左就DJ硬打手感
Pelicans Interested In John Collins

A report earlier this month stated that Atlanta had previously pitched the idea of a Collins trade involving Trey Murphy and one of New Orleans’ many first-round picks. It’s unclear whether the Pelicans are open to that sort of package — if so, they would need to add more outgoing salary, with Devonte’ Graham looking like a prime candidate to be dealt.
The Atlanta Hawks have had Collins on the trade block for months with a number of teams interested in him though quite clearly not at the asking price.

The Pelicans reached out to the Hawks with preliminary interest in Collins.
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞