UK 租樓買樓攻略 (2)

1001 回覆
69 Like 4 Dislike
香港人個啲叫炒貴?
見撚過油王 蛾同蚑啲黑錢未?
好明顯好正. 不過唔係同水平既野黎, 等同我住將軍奧, 佢住半山咁.
我諗周圍都統一的
多數2-4星期
咁啱有單位俾你租定一早留左名排隊?
1. 租房或買屋既 budget :租 £700-800
2. prefer 地點 (London, Manchester, Birmingham, Nottingham...etc) :manchester
2. 你需要幾間房 : 1房
3. 你要 apartment (leasehold) 定 house (freehold) (租屋的話可以skip 呢條問題):
4. 番工的話, 你可以承受既commute time 係幾長? (0.5hr , 1hr, 1.5hr) :1 hr
5. 需唔需要睇校區? 小學定中學? : no need
6. 你會點排優先 (價錢, 校區, 治安, 交通)價錢>治安>交通

想請教下巴打呢個條件仲搵唔搵到租盤
同埋有冇巴打住梗Salford?想請教下個度治安環境點樣
無問過佢幾錢, 不過用 Citymapper 個app check, 去公司約£5 一程.

我地公司一個星期先番公司一日. 其實唔係好點搭車. 如果日日都要番公司既工的話, 買月票會平d. £260.80 zone 8 to zone 2 per month.
呢圈都有你價錢既野

https://www.rightmove.co.uk/property-to-rent/map.html?locationIdentifier=POSTCODE%5E1745058&maxPrice=800&numberOfPropertiesPerPage=499&radius=1.0&propertyTypes=&viewType=MAP&mustHave=&dontShow=houseShare%2Cstudent&furnishTypes=&viewport=-2.34359%2C-2.19956%2C53.4429%2C53.4907&keywords=

難唔難搵? 咁多人去manchester 就實會有人爭. 我俾你個區, 係Salford 下面. Salford 個度雜d, media city 個邊 (即係佢既下面) , 同old Trafford 個邊好d. 亦即係我圈住個d 位.

唔該晒巴打

Thanks!
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞