UK 租樓買樓攻略 (2)

1001 回覆
69 Like 4 Dislike
我無send, 除非佢問你要.
上兩星期做. 3.25 2years fixed 50LTV
santander 會平D 但我做唔到
我有興趣 "買ikea 櫃, 不過再搵人custom 做fitting 入牆置頂"
有冇REFERENCE 圖可以睇下做完個效果係點?
想問下 IKEA 買櫃再CUSTOM , 係咪即係比個尺寸IKEA 去做櫃再搵人裝?
定係我係IKEA 求其買個櫃, D 人可以CUSTOMIZE 到FIT 佢做入牆?
係ikea 係有個叫 PAX designer 既website 俾你設計你要既廚櫃. 佢有幾個line 既櫃, 不過可以custom 既只有PAX 個條line 得.

你係個個網站設計完, 你可以save 低佢, ikea 會send 個email 俾你有個code. 個code 就係你個design 黎架啦. 你俾呢個code 個間custom fitting 公司, 佢就會係個設計度, 買多幾塊板佢用黎做fitting 既. 佢會俾番個新既code 你. 你跟住個個code 去ikea 買. 買左就俾番張單個間custom fitting 公司佢就會幫你book 日子黎裝, 你要upfront 俾晒錢佢.

跟住就係等佢黎裝. 我而家就係去到等緊個個 stage. 你預佢lead time 不少於1個月. 即係話, 你係ikea 買櫃, 要佢送貨一係一個月後先送黎, 一係d 櫃神早送左去你屋企, 會劈係你屋企成個月唔郁等人黎砌.
sorry, 我係想講

係ikea 係有個叫 PAX designer 既website 俾你設計你要既
除左買demo 既示範單位之外, 我無無得會連家私. 不過示範單位1000間都唔知會唔會有一間俾你咁啱預到, 又咁啱係你個頭, 又啱價錢.
想問下英國睇完樓係即時同agent比口頭offer?
定要等佢再比written offer form 填?
睇完樓個agent 話email 再聯絡,第2日已經話租左比另一個 但我咩offer都未比😂😂
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞