UK 租樓買樓攻略 (2)

1001 回覆
69 Like 4 Dislike
唔關事 local 都好多人睇
你睇樓都應該遇到好多鬼佬前後腳睇
靚區我聽返嚟基本上 一出ad就有人認投左
問左好多地產無擔保人、無工作 、無3年英國地址唔比睇屋 🥲🥲 已經話可以預遞一年租…… 呢排又勁少盤 唔知係咪因為暑假 我住果頭已經係冷門地區..
只能夠一直揾到為止㗎咋
我朋友都遇到你有嘅情況 大約1個月後就租到
得好少盤
有d仲要係你係local先有得買
我自己覺得如果你係想"四圍睇下" Watford 唔算係好地方 (假設你唔渣車)
佢出london center 車費係要成舊水一程
不過短租係好難搵
我都係因為為左四圍睇地方, 住緊zone2 350尺 flat
正常睇完樓 覺得岩
落到樓就要send email比agent 出offer

呢排個市都好熱
次次睇樓d AA 都約至少2-3組人一齊睇
上個月係大曼wigan睇個盤,一日有成二三十組香港客睇,轉頭就話已經有十幾個offer, 搶到出煙
Offer 多數係直接問佢拎form填 定直接比個價錢佢先?
直接send 你個價比佢
佢之後會比form你填
問你職業 入息

個AA會拎住呢堆資料同個landlord present
睇下landlord 會唔會accept你個offer
唔該🙇🏻‍♂️🙇🏻‍♂️
建議你最好搵d無咁多香港人搶的區
我見有d AA 知道過得黎呢班香港人好出得起錢
一次過叫十幾組人一齊睇 搞到個氣氛好熱
搞到同一個單位成班人個個鬥高價搶
想問吓英國租apartment/flat仲洗唔洗另外畀管理費?定係租金包?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞